Review: The James Hunter Six – Minute by Minute

1.7K

James HunterThe James Hunter Six is een band waar ik een jaar geleden nog nooit van had gehoord. En dat is eigenlijk best raar, want ze bestaan al een tijdje. En frontman James Hunter heeft al wat op zijn naam staan: hij was ooit backing vocalist voor Van Morrison en daar is mijn Knapperd toevallig hartstikke fan van! (“He’s one of the best voices and best kept secrets in British R&B and soul.” – Van Morrison).

Per toeval kwam ik in het bezit van zijn laatste cd Minute By Minute en had er heel eerlijk gezegd niet zo’n hoge verwachting van. De cover deed mij namelijk niet zoveel; ik zag een grijze cover met wat mannen in hun ‘late 40’s’ die op een trapje hangen. Maar ik moet het gezegd hebben; dit is vást waarom het gezegde “Don’t judge a book by it’s cover” in het leven is geroepen. Hetzelfde geldt namelijk ook voor CD’s 😉  Want wat is dit een fantastisch album: Vergeet de saaie cover, put it in your player!

Cover Minute By Minute

Ik zat in de auto toen ik de eerste keer dit album hoorde. Ik weet nog dat ik bij de eerste seconden van ‘Chicken Switch’ zat te stuiteren achter het stuur. Zo enthousiast als ik was, reed ik bijna de dijk af, oeps. Bij het stoplicht verderop zal men wel gedacht hebben dat er een steekje bij me los zat. Even waande ik me in de film Mermaids en deed de dancemoves van Cher in The Shoop Shoop Song (yep in de auto!).

Verder op het album kwam ik ‘Drop On Me’ tegen, waar ik een James Brown-sound in hoorde waar je ‘U’ tegen zegt.

De saxofonist is ‘Heartbreak’ is het prijzen waard; wát een heerlijk ssamenspel met de vocalen.

‘One Way Love’ is een nummer dat ik je aanraad wanneer je in een rotbui bent. Wedden dat je binnen 10 seconden weer vrolijk bent?

Zo, dit was het laatste nummer wat ik jullie van The James Hunter Six voorschotel. De rest van het album adviseer ik je zelf te gaan ontdekken. Het downloaden waard!

Wil je het album aanschaffen? Download deze dan via deze link.

The James Hunter Six

 

KokenKoken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
DeedyLicious © Copyright 2021. All rights reserved.
Close