Review: Jaimi Faulkner – Turn Me Around

776

De Australische Jaimi Faulkner heb ik voor het eerst gehoord bij een concert van Stevie Ann in 2013 in het Paard van Troje. Nog nooit had ik eerder zijn naam voorbij horen komen en was dan ook verrast over zijn muzikale voorkomen. Want na het voorprogramma was ik verkocht!

Betoverend voorprogramma

Hij bespeelde het publiek met een dikke glimlach samen met zijn gitaar en geweldige stem. Gitaarspelen kan deze singer-songwriter als geen ander. Maar ergens halverwege zijn performance betoverde hij mij. Hij deed iets wat ik een andere artiest nog nooit had zien doen.

Zoek de stem

Net als wanneer ik een openingsset draai, is het als voorprogramma altijd weer spannen of je het publiek op je hand weet te krijgen. Tenslotte komt men vaak niet voor jou, maar voor de hoofdact die na jou staat opgesteld. Het publiek was tijdens zijn optreden wat minder oplettend en kletste maar raak.

Blijkbaar was hij er klaar mee, want toen gebeurde er iets prachtigs. Met zijn gitaar om verliet hij de plaatst waar de microfoon stond en speelde hij – onversterkt – met prachtig zuivere stem – zonder microfoon – aan de rand van het podium. De mensen die heftig in gesprek waren, verstomden direct en zochten met hun ogen over het podium, naar de stem die ze in de verte hoorde. Hij heeft het hele nummer op deze manier afgemaakt en iedereen in verkering weten te brengen. Een bijzonder moment dat ik nog nooit heb meegemaakt. Hierop besloot ik dan ook direct na het optreden zijn CD aan te schaffen. Ik wilde meer horen van deze gast!

Jaimi Faulkner cover album review turn me aroundTurn Me Around

Het is geen nieuw album, dus ik breng je zeker geen primeur. Maar het is wel een heel fijn album. En ik vond dit het beste album om de album-reviews mee af te trappen.

Op het album vind ik Jaimi briljant in de ‘kleine’ nummers, waarin hij alleen met zijn akoestische gitaar te horen is. In deze, haast, intieme momenten omarmt zijn warme stem je met een heerlijk rauw randje. Hij combineert moeiteloos jazz, rock, blues en soul in zijn nummers en neemt je mee op roadtrip door Australië. Althans, als je een plaatjes-denker bent net als ik, dan zit je binnen een mum van tijd Down Under.

Uitgelichte platen

If it’s me

Een vrolijk nummer, dat wordt bijgestaan met lekkere backingvocals, die het heerlijk doen in de lente. 

When I lean in

Dit is echt een nummer waar ik altijd een brok van in mijn keel krijg bij het horen van de volgende tekst. Want wat is er nou fijner dan dit?

When I lean in
Nesting against your skin
Feel the warmth against my brow.

I set my nose in
To the crook of your neck
Honey that’s the best place that I love best.

Shuffling in my suit

Een prachtig melancholisch nummer. Het nummer hieronder is een live performance, geheel akoestisch. Op het album zwerven er hier en daar nog wat violen doorheen, die hier ontbreken. Deze violen maken het geheel zo mooi af en ben ik gaan houden van de “stiltes” die in dit nummer zitten.

Wil je het album kopen, klik dan hier en schaf hem aan in de iTunes store.

Toegevoegd op 6 mei 2014:

Nieuw album in aantocht!

Wil jij in de toekomst genieten van nóg meer Jaimi Faulkner? Ga dan naar Startnext om Jaimi te helpen zijn 4e studio album te financieren. Je kunt een bedrag naar keuze betalen – met daarbij behorende beloning uiteraard – en er voor zorgen dat dit album tot stand komt. Zo kun je al voor €10,- het album downloaden, uiteraard wanneer het klaar is. Er zijn verschillende opties mogelijk, zelfs een waar je je leven lang op de gastenlijst kan komen te staan. Neem maar gauw een kijkje!

Alle gebruikte foto’s komen van www.jaimifaulkner.com

KokenKoken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
DeedyLicious © Copyright 2021. All rights reserved.
Close