Beestachtige kaarsjesavond

453

Vanavond is het weer de tijd van het jaar dat bij ons thuis de lampen uit gaan. Vanaf 20.30 uur is het Earth Hour!

Wat is Earth Hour?

Earth Hour is wereldwijd dé grootste en snelst groeiende beweging die aandacht vraagt voor de kwetsbaarheid van de aarde. Door een uur het licht uit te doen, geef je samen met miljoenen anderen het signaal af dat jij ook een leefbare aarde wil doorgeven. Zo bundelen we onze krachten en maken we samen een sterk statement aan consumenten, overheden en bedrijfsleven.

Earth Hour WNF kaarsjes gezelligheid warmteLicht uit, gezelligheid aan!

Dat ik van kaarslicht hou, dat blijkt wel als je bij ons de woonkamer binnenstapt. Ik heb overal waxinelichthouders en windlichten staan en heb dan ook een voorraad kaarsen waar je wel een heel jaar mee vooruit kunt. 😀
Ik hou gewoon erg van de sfeer die het met zich meebrengt. Ook zomers staat de tuin na de BBQ dan ook vol met kaarsjes. Wierook erbij en mijn avond kan niet meer stuk!
Wil je meedoen vanavond? Schakel dan al het licht uit en zet je woonkamer vól met kaarsjes. Je kunt je vrienden laten weten dat je meedoet via de Facebook-pagina van het Wereld Natuur Fonds.

Earth Hour WNF kaarsjes gezelligheid warmte

Glaasje op, laat hem branden

Denk je dat je niet genoeg houders hebt voor zoveel die waxinelichtjes? Nou ik wed van wel!
Kijk maar eens in je keukenkast en trek daar je longdrink glazen en vrolijke bekers maar eens uit. Het hoeft niet van glas te zijn om er licht van te krijgen. Zet zoveel mogelijk waxinelichtjes op een plat bord en je hebt genoeg licht om bij te kunnen tafelen. Van mij mag er iedere avond wel een Earth Hour zijn, want ik krijg geen genoeg van kaarslicht!

Het WNF en Earth Hour

De aarde geeft ons alles: denk aan voedsel, drinkwater, materialen om mee te bouwen en waardevolle grondstoffen, zoals metalen. Onze huidige leefwijze of onze ecologische voetafdruk legt teveel beslag op de aarde. Onze planeet heeft anderhalf jaar nodig om te produceren wat wij in 1 jaar consumeren. De natuur is aan het verliezen wij verliezen de natuur. De rijkdom aan soorten dieren en planten (biodiversiteit) neemt af. Als iedereen zou leven als de gemiddelde Nederlander, hebben we 3,5 aardbollen nodig om in onze behoeften te voorzien. Deze impact verkleinen lijkt soms moeilijk, maar het is wel mogelijk. En het begint bij jezelf. Als we ons daarvan allemaal bewust zijn, geven we samen de aarde door!

KokenKoken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
DeedyLicious © Copyright 2021. All rights reserved.
Close