Chocolade Brownie met pistache en aardbeien

2K

Zoals jullie nu wel weten ben ik gek op het fotograferen van eten. En dat ik andere daarmee wil aansteken moge ook duidelijk zijn, aangezien ik een workshop ‘Fotograferen in het donker’ heb gegeven. Tijdens deze avond leerde ik de foodies van Beproefd en Deb’s Bakery & Kitchen om te fotograferen met een daglichtlamp en wat ze met hun camera kunnen doen om het licht te ‘vangen.’ Uiteraard voorzien van de nodige stylingtips -en trucs om de foto’s nog spannender te maken. En tja, wat fotografeer je dan tijdens zo’n avond? Juist; eten!

Chocolade Brownie met pistache en aardbeien

Ik heb de hele middag voor de workshop in de keuken gestaan. Want ik wilde wel dat er wat lekkers op de foto kon worden gezet. Dat helpt enorm bij de inspiratie en vult meteen de maag tijdens het uitproberen. Ik heb voor de workshop een simpele pasta gemaakt, een lekker toetje én een fantastische Chocolade Brownie met pistache en aardbeien. En ik gok dat jullie het recept van deze beauty graag willen hebben 😉

Chocolade Brownie met pistache en aardbeien | www.deedylicious.nl

Chocolade Brownie met pistache en aardbeien

Porties 12 porties
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 40 min
Totale tijd 1 uur

Ingrediënten

  • 150 gr roomboter op kamertemperatuur
  • 150 gr zelfrijzend bakmeel gezeefd
  • 125 gr fijne kristalsuiker
  • 125 gr donkere basterdsuiker
  • 200 gr pure chocolade
  • 1 el vanillesuiker
  • 95 gr pistachenoten gepeld en grofgehakt
  • 1 el cacaopoeder
  • 4 eieren
  • 6 aardbeien gewassen en gehalveerd

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175˚C.
  • Smelt de boter samen met 150 gram van de chocolade au bain-marie. Bewaar de overige 50 gram chocolade.
  • Meng alle suikers in een kom en voeg de eitjes toe. Roer goed los totdat de eitjes zijn opgenomen. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe, met de cacao en vanillesuiker (of vanille extract). Roer goed door, totdat alles is opgenomen.
  • Voeg de gesmolten chocolade en boter er doorheen en meng totdat je een gladde massa hebt. Hak de overgebleven chocolade grof en roer dit samen met ⅔ van de gehakte pistachenoten door het beslag.
  • Bekleed een lage bakvorm of ovenschaal met bakpapier en stort het mengsel erin. Druk de halve aardbeien in het beslag en bestrooi het geheel met de overgebleven pistachenoten.
    Chocolade Brownie met pistache en aardbeien | www.deedylicious.nl
  • Bak 30-40 minuten in het midden van de oven. Test met een prikker of het gaar is. Bij de randen moet de prikker er droog uitkomen, in het midden mag hij nog een klein beetje nat zijn.
  • Laat ‘m in de vorm zeker een uur afkoelen. Je moet dus  een beetje geduld hebben voordat je kunt aanvallen 
Gang: Nagerecht, Tussendoortje
Trefwoord: Aardbei, Chocolade, Traktatie, Zoet, Zomer

Chocolade Brownie met pistache en aardbeien | www.deedylicious.nl

Muziektip!

Bij deze prachtige brownie, waar je op slag verliefd van zal raken, kan het niet anders dan dat daar een liefdevol muziekstuk bij hoort. Gebruikt in de film Chocolat waar held Johnny Depp de hoofdrol in speelt.

KokenKoken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Close
DeedyLicious © Copyright 2021. All rights reserved.
Close