Creatief met cassettes

1.7K

Ken jij ze nog? De bandjes waar we vroeger urenlang naar luisterde? Waar we hele ‘playlists’ op opnamen en aan ons eerste vriendje gaven met romantische liedjes. The good old days ūüėÄ

Philips Roller Radio
Philips Roller Radio – (picture from picasaweb.google.com/vedodesign)

Rolling Radio

Iedereen die ooit met cassettes in aanraking is gekomen, heeft hier wel een herinnering bij. Bij mij is dat toch echt wel de Philips Roller radio. Misschien ken je hem wel, zo’n knalgele unit met links en rechts een ronde box. Een balletje op de punt van de antenne en de herkenbare zalmroze volumeknop; ach wat een heerlijk ding was het. Het was een van de eerste radio’s voor de ‘gewone markt’ die portable was. Je kon er een vermogen aan batterijen in stoppen (echt waar, dat was bijna onbetaalbaar) en hem meenemen naar het strand.
Ik ging voor dit artikel op zoek naar een foto en kwam tot de ontdekking dat ze deze in meerdere kleuren hebben gemaakt. En dit heb ik nooit geweten, anders had ik écht nooit een gele gekocht: I love the pink one!

In die tijd nam ik hiermee dus al mijn favoriete nummers van de radio mee op. We spreken hier van een radiotijdperk, waarin ze nummers helemaal lieten uitdraaien. Perfect dus om je eigen playlist samen te stellen voor onderweg! Als ik dit teruglees, denk ik dat ik de voorloper van het illegaal downloaden ben, haha ūüėČ

Walk man!

Waar je nu een iPod of iPhone meeneemt, nam ik mijn Walkman overal mee naartoe waar ik maar kon. We hebben samen dan ook de meest geweldige tijden meegemaakt. Zoals voor het eerst UB40 luisteren in de auto, onderweg naar Hongarije. Dit was een rit van bijna 3 dagen, dus na deze reis kon je het hele album meezingen. Naar de wintersport en al rockend de berg afboarden. Niet áltijd even handig als het erg druk is, want je hoort geen bal. En daarnaast word je door de muziek nog wel eens overmoedig en eindig je met een hoop blauwe plekken. En wat dacht je van de hilarische avonturen van Zipje en Zopje, uit de verhalenreeks van Bert en Ernie? Ja ik moet bekennen dat ik daar ook nog naar luisterde toen ik al 15 was. Mijn zus en ik (sorry Sis) kunnen, nu we beide de 30 gepasseerd zijn, hierdoor nog steeds van de bank rollen van het lachen. En laten we vooral niet vergeten waar de eerst liefde voor House bij mij is ontstaan: yup, de Walkman!

Met de digitalisering is het tijdperk ‘cassette’ allang verleden tijd en bestaat er een generatie die deze dingen nog nooit spelend heeft gezien. Raar om te bevatten hoor. En zeker als je die generatie probeert uit te leggendat het toch best wel wat creativiteit met zich meebracht wat leuks op je bandje te krijgen. Ik vond het altijd een sport om leuke cassettebandjes te scoren, waarop je kon opnemen.

Met deze posters gaat de cassette nooit verloren.
Met deze posters gaat de cassette nooit verloren.

Je zal begrijpen dat ik erg verrast was, toen ik de posters van de illustrator Neil Stevens tegenkwam. Mijn hart maakte even een sprongetje, want laat het nou zo zijn dat we nog wat lege plekken aan de muur in ons huis hadden! Mijn Knapperd is ook zo’n muziekliefhebber en ik had hem dan ook snel overtuigd dat we deze mo√©sten aanschaffen. Eigenlijk had hij geen keus, maar gelukkig vond hij ze zelf ook erg leuk ūüėČ

Een aantal weken later kregen we ze binnen en we zijn er helemaal blij mee! Dankzij deze posters, gaat de cassette nooit meer verloren.

Webshop Neil Stevens Cassette Tape Posters

Ben je meer een reislustiger type of wielren-fan, dan heeft Neil hier óók nog wat coole posters voor gemaakt. Check ze allemaal in zijn webshop. Webshop Neil Stevens reizen posters

KokenKoken

Reacties

  1. Heel gaaf! Die zou ik ook wel willen hebben ūüėČ

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
DeedyLicious © Copyright 2021. All rights reserved.
Close