Deedy’s Dagboek april

1.8K

Dit jaar geef ik jullie een kijkje geven in de ‘keuken’ van mijzelf. Niet alleen letterlijk in de keuken, maar ook in mijn activiteiten buiten de keuken. Elke maand breng ik jullie op de hoogte van alle leuke dingen die ik heb meegemaakt, gemaakt, geproeft en heb gekookt.

Stom stom stom

Ja ik vergat vorige maand nog te vertellen dat ik naar het concert van First Aid Kit ben geweest. Nu hoor ik je hersenen kraken: “wie?!” Nou geloof mij als ik zeg dat iedereen deze zusjes kent. Je hebt hun nummer namelijk al héél vaak gehoord in een reclame. Ik post hem hier even onder, zodat je meteen even dat aha-momentje kunt beleven.

Dankzij deze reclame was ik op slag verliefd op de sound van First Aid Kit. En wat was ik verdrietig toen ik zag dat ze in Paradiso zouden optreden en het al stijf was uitverkocht. Dankzij Ticketswap heb ik nog twee kaartjes op de kop kunnen tikken en heb ik ze deze track EINDELIJK eens in het echt horen zingen. Fokking vet want het klinkt in hun liveshows namelijk net zo goed als op het album, love it! Check deze girls dus zeker eens. Hier kun je luisteren naar hun tracks.

Bloggers meetup Deb’s Bakery & Kitchen bij Kookpunt

In april was ik uitgenodigd om aan te schuiven bij de bloggersmeetup van Debbie van Deb’s Beakery & Kitchen. Deze vond plaats in de winkel van Kookpunt. Ik noem dat altijd gekscherend mijn ‘snoepwinkel’, want dat is het voor mij ook. Als foodofotograaf kan ik hier uren verlekkerd struinen tussen de prachtige serviezen, textiel en honderdduizend andere artikelen die ik hier heel goed voor kan gebruiken. Gevaarlijk voor mijn portemonnee dus om hier naar een event te gaan, haha!

Bloggers meetup Deb's Bakery & Kitchen | www.deedylicious.nl

We hebben tijdens deze gezellige middag wat recepten van Debbie gekookt en tijdens het koken en opeten hiervan bijgekletst over het bloggen en vooral ook over het fotograferen van eten. Superleuk om zoveel gepassioneerde bloggers bij elkaar te zien en elkaars ervaringen te horen. En dat er niet 1 mannier is hoe iemand zijn blog bijhoudt, dat was wel duidelijk. iedereen doet dit op zijn eigen unieke manier, tof!

We kregen aan het einde van de dag maar liefst twee goodiebags mee naar huis. Een van lieve Debbie en een van Kookpunt. Ik voel mij altijd een beetje opgelaten bij het krijgen van zoveel moois. Maar ik was er zo blij mee dat ik met een van de gekregen spullen direct iets lekkers mee heb gemaakt. al je verder naar beneden scrollt kom je ze vanzelf tegen 😉

Workshop singer-songwriting met Polk Audio

Op uitgenodigd van Pride PR was ik aanwezig bij de Europese lancering van Polk Audio. Polk is marktleider in Noord-Amerika op het gebied van kwalitatief hoogstaande luidsprekersystemen voor thuisbioscopen. Het bedrijf produceert daarnaast hoogwaardige soundbars, hoofdtelefoons, luidsprekers, versterkers en nog veel meer mooi ‘spul’.

Polk Audio | www.deedylicious.nl

Hoe tof is het dat ik middels een workshop van Lucas Hamming meer over dit mooie merk te weten kon komen. Nu moet ik bekennen dat ik niet heel bekend was met de muziek van Lucas, maar met zo’n uitnodiging ga ik natuurlijk wel meteen even zijn muziek checken.

In een grijs verleden heb ik zelf wel eens muziek gemaakt en nummers geschreven en stiekem vond ik deze workshop wel spannend om bij te wonen. Wat als ik naar aanleiding hiervan weer de kriebels kreeg om zelf weer te gaan schrijven? De beetje hyper, maar super gezellige Lucas introduceerde zichzelf door een paar nummers akoestisch te spelen en nam ons daarna mee in zijn schrijfproces. Super interessant om een kijkje in de keuken te mogen nemen bij het proces dat songwriting heeft. En om erachter te komen dat mijn manier van schrijven (eerst melodie en dan pas vocaal) helemaal niet zo gek is. Ik heb geen muzikale opleiding genoten, dus over alles wat ik doe of creëer ben ik rete-onzeker. Maar ik luisterde naar Lucas met een gespitst oor en kwam erachter dat mijn proces helemaal zo gek niet is.

Polk Audio is trouwens een merk dat zich richt op échte muziekliefhebbers. Als het voor jou belangrijk is dat het lekker klinkt, zonder dat je daar meteen de hoofdprijs voor moet betalen, dan is Polk Audio misschien wel hét merk voor jou; “great sound for everyone.” De producten van Polk zijn verkrijgbaar via hifi-speciaalzaken en online retailers. Wij kregen aan het einde van de dag nog een toffe speaker mee naar huis, die handig is voor onderweg. Water- en shockproof kan deze wel wat hebben en is dus ideaal voor als je op pad gaat.

Bedankt voor de uitnodiging Lucas, Polk Audio & Pitch PR. Mijn muzikale antennes staan weer aan en ga zéker het schrijven oppakken. Het moet niet gekker worden: muziek begint weer onderdeel van mijn leven te worden, YES!

Food

Deze maand maakte ik een heerlijke Chickenbowl. Ik was echt verrast door hoe lekker deze is! Je maakt het best makkelijk en met de truc die ik voor het klaarmaken van kip gebruik, blijft je kippetje supermals. Deze maand heb ik niet heel veel gekookt, maar wel een fijne lijst met foodfestivals gemaakt. Wil je binnenkort lekker chillen op een leuk foodevent bij jou in de buurt? Check dan deze lijst eens waar je terecht kunt.

Chicken bowl met citroenrijst en avocado | www.deedylicious.nl

Workshop Foodfotografie & Styling

Deze maand gaf ik weer eens een workshop foodfotografie & styling. Deze keer aan Eva van Eef kookt Zo. We deden de workshop bij mij thuis en door afzeggingen had deze gezellige dame ineens een privé-workshop te pakken. Lucky girl!

Eef Kookt Zo volgt workshop | www.deedylicious.nl

We hebben de digitale zijwieltjes er bij Eva afgeschroefd deze dag, we wilde niets meer automatisch schieten. We hebben de camera helemaal zelf ingesteld en ik heb haar geleerd om naar licht te kijken en er mee te spelen. Daarnaast gaf ik natuurlijk nog tips en tricks over kleurgebruik, props en compositie waarmee ze haar fotografie naar een nog hoger niveau kan tillen.

Ik blijf het fantastisch vinden om bij de volgers van mijn workshops dat ‘aha’ moment te zien. En dan na een tijdje het Instagram account te bekijken en overspoelt te worden door mooie plaatjes. Bedankt Eva voor de gezellige middag en heel veel succes met je nieuw vergaarde kennis!

Wil je ook een keer een workshop bijwonen? Dat kan! Check deze pagina voor diverse workshops en wie weet staan we binnenkort ook bij jouw camera de zijwieltjes eraf te schroeven 😉

Zomergevoel

Deze maand kwamen ook de eerste zomerkriebels naar boven. De zon scheen en we hadden zelf een paar dagen die boven de 20˚C uitkwamen. Heerlijk! Dat houdt in dat de kap van mijn cabrio er weer vanaf kan. En dat het ‘smerige’ seizoen weer is begonnen. Ik heb een hele lichte huid en moet mij echt goed beschermen, zéker als ik in de auto zit zonder dakje. Ik fik echt mega-snel af en dan zie je een bijzonder fenomeen; een kreeft achter het stuur 😉 Maar goed…om mijn huid en vooral gezicht optimaal te beschermen gebruik ik in de zomer een dagcrêpe met factor 30. Ik schreef er eerder al iets over, check het hier maar eens. Goed blijven smeren mensen!

Zomerkriebels | www.deedylicious.nl

De maand april is voorbij gevlogen en ik was zó blij met het lekkere weer! Mei is inmiddels in volle gang en lees je volgende maand alles over. Ik kan je nu al vertellen dat ik iets heel tofs heb mogen doen! Tot volgende keer 🙂

KokenKoken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
DeedyLicious © Copyright 2021. All rights reserved.
Close