Deedy’s dagboek februari

1.8K

Dit jaar geef ik jullie een kijkje geven in de ‘keuken’ van mijzelf. Niet alleen letterlijk in de keuken, maar ook in mijn activiteiten buiten de keuken. Elke maand breng ik jullie op de hoogte van alle leuke dingen die ik heb meegemaakt, gemaakt, geproeft en heb gekookt.

Lakrids by Johan Bülow

Ik schreef er járen geleden al eens een blog over; de heerlijke Lakrids drop van Johan Bülow én zijn magistrale uitvinding van chocolade met een hart van drop. En blijkbaar is het niet onopgemerkt gebleven dat ik fan ben. Ik kreeg namelijk de heerlijke Easter Limited Editions opgestuurd en viel stijl achterover, zó lekker is het! Ik kreeg een ‘ei’ met daarin de dulce de leche chocolade. Wanneer je daarop zuigt kom je vanzelf bij het zoutige drophart terecht. Kleine zout vlokjes doen je tong tintelen en geven een geweldige smaaksensatie met de romigheid van de dulce de leche.

Productfotografie Lakrids | www.deedylicious.nl
Productfotografie Lakrids | www.deedylicious.nl

Daarnaast kreeg ik de exotische mango, waarin zoete vanille en witte chocolade is verwerkt. De drop die je in het hart vindt is geweldig! Het is een slow cooked dropje en wanneer je dit langzaam in je mond laat smelten krijgt het haast op het laatst een soort karamel-structuur. Wauw wat een bijzondere snoepje is dit! Ik vond deze bijzondere cadeau’s dan ook een prachtige foto waard en maakte dit vrije werk waarin ik de verpakking en snoepjes heb laten schitteren. Als je mij volgt op Instagram, dan heb je ze vast al voorbij zien komen, want man wat vind ik deze beelden tof!

Je bestelt deze geweldige Paas-editites overigens via de site van Lakrids. Uitverkocht? Niet getreurd; er zijn talloze lekkere varianten te koop in de webshop. Wil je meer weten over de geschiedenis van dit bijzondere bedrijf, lees dan zeker het bijzondere verhaal van de onstaansgeschiedenis van Lakrids.

Pins Collective

Deze maand postte ik een blog over mijn nieuwe geek-toys: de Pins Collective button. Deze pin speelt tegenwoordig mijn favoriete geef-bestandjes af en het is hilarisch om met dit ding in de kroeg te staan. Wil je weten hoe hij werk, check dan de blog.

Pins Collective | www.deedylicious.nl

DJ Miss Deedy

Wat jullie misschien niet weten is dat ik meer dan 10 jaar als DJ heb gedraaid in de Nederlandse clubs onder de naam Miss Deedy. Helaas kreeg ik op mijn hoogtepunt een burn-out en moest ik mijn droom, om een van Nederlands grootste vrouwelijke DJ’s te worden, laten varen. Mijn lijf kon niet meer… Het voelt als een een leven geleden dat ik bekend stond onder die naam en vind dan ook een heel raar gevoel om de naam Miss Deedy weer eens uit de digitale pen te laten rollen (lang niet gebruikt zeg).

DJ Miss Deedy | www.deedylicious.nl

Na ruim 6 jaar geen plaat meer te hebben aangeraakt, kwam ik op een bizarre manier in contact met de drummer van mijn favoriete band; Jamiroquai. Hij heeft bij mij de liefde voor het draaien weer aangewakkerd. Ik had namelijk al die jaren angst om mij weer met muziek bezig te houden. ‘Draaien’ stond mentaal gelijk aan de burn-out en gelijk aan de angst dat ik mij weer slecht ging voelen of dat het al mijn energie weer opbrandde. Ik heb de afgelopen jaren mijn verlangen, om muziek te draaien, dan ook ver weggestopt om die angst niet meer te hoeven voelen. Toen Derrick mij afgelopen november uitnodigde om mee te draaien tijdens een van zijn DJ-sets was ik gevleid, maar focking nerveus, maar zei volmondig ‘ja.’

“We’ve got to get you out of retirement!”

Derrick McKenzie | www.deedylicious.nl

Het ging super lekker! En voelde als fietsen: iets wat ik niet was verleerd. Na de derde plaat stonden Derrick en DJ Junior van iCulture voor de dj-booth te kijken alsof ze water zagen branden. “Hów long has it been since you spinned a record? Girl, it’s a waste you’re not spinning anymore; we’ve got to get you out of retirement!” 

Dat ‘getting out of retirement’ was ik het helemaal mee eens. Dit avontuur was namelijk helemaal nog niet afgelopen! We hebben een geweldige avond platen staan knallen bij de Tulp in Amsterdam en ik werd gesommeerd om de volgende dag weer mee te draaien met de heren op een andere locatie. Ik kan niet genoeg benadrukken hoe vet deze ervaring was.

Als dank voor deze eye-opener heb ik in februari keihard geknokt om Derrick een gig in Nederland te verzorgen. En het is gelukt! Beter nog; ik heb zelfs 2 gigs voor hem geregeld! Op vrijdag 30 maart in W Amsterdam vanaf 22:00 uur. En zaterdag 31 maart vanaf 22:00 uur staan we weer te knallen bij de Tulp in Amsterdam! Ik hoop dat jullie er ook bij zijn!

Derrick McKenzie 30 maart bij W Lounge Amsterdam | www.deedylicious.nl

En ja, dat houdt in dat ik de weg naar de DJ booth weer heb gevonden. Ik vind het tof om mijn zomerse tunes weer te laten horen en een glimlach op de gezichten van de mensen voor mijn booth te toveren. Dus, weet je nog een toffe beachclub in de omgeving van Den Haag? Dan kom ik graag een avondje jouw sunset verrijken met een set.

Work work work

Ik ben ik hard bezig geweest om het zakelijk deel op mijn website te verbeteren. Ik wil de bezoekers die meer wil weten over mijn werkzaamheden een duidelijk beeld geven wat ik allemaal doe. Soms is het best lastig om, als creatieveling, uit te leggen wat je kan en waar je goed in bent. Ik heb alles op een rijtje gezet op de pagina Over DeedyLicious. Kijk maar eens rond wat ik allemaal voor leuks doe!

Naast mijn website verbeteren heb ik toffe meetings gehad met nieuwe en bestaande klanten waarin we weer toffe nieuwe plannen hebben besproken. De komende maanden staan er al wat leuke opdrachten in de agenda!

Food please!

Afgelopen maand kookte ik wel veel, maar verrassend weinig nieuwe recepten. Ik merk dat ik in de maanden januari en februari een stuk minder inspiratie heb om nieuwe recepten uit mijn mouw te schudden. Iets met winterdip 😉 Maar een recept is gepubliceerd en wat voor een! De Gebakken rijst met spitskool en pinda-kokossaus maakte ik voor Vriendlief omdat ik medelijden met hem had toen ik hem vertelde dat hij geen Chinees van mij mocht halen. Ik maakte het de volgende dag helemaal goed met dit gerecht. Het is een vegetarisch gerecht, maar ook heerlijk met gebakken kip!

Gebakken rijst met spitskool en pinda-kokossaus | www.deedylicious.nl

Winterdepressie vs. lentekriebels

Ik ben zo toe aan de lente, dat ik op mijn Instagramkanaal al flink in de lentemodus zit. Ik kwam allemaal mooie foto’s tegen van onze vakanties en citytips en ga deze de komende tijd met jullie delen. Wie weet helpt het om het zonnetje iets eerder te laten schijnen. Ik laat ‘s ochtends overigens het zonnetje kunstmatig schijnen door een daglichtlamp te gebruiken. Ik heb namelijk in februari en maart altijd last van een winterdip. Als ik de daglichtlamp (én vitamine D-tabletten) niet gebruik raak ik in een winterdepressie. Die periode kan zo maar een paar maanden duren en er flink inhakken. De afgelopen jaren heb ik deze al een aantal keer gehad en probeer er elk jaar weer iets tegen te doen. Deze middeltjes helpen mij enigszins door deze periode heen gelukkig, al gaat het helaas niet altijd goed.

Philips EneryUp EnergyLight | www.deedylicious.nl

De lamp die ik gebruik (een oudere versie van degene die je hierboven ziet, want die wordt niet meer gemaakt) is deze Philips EnergyUp. Ik heb een draadloze versie en kan deze dus overal gebruiken waar ik maar wil. Zo nam ik hem in het verleden nog wel eens mee naar kantoor of gebruik ik hem terwijl ik mijn bak koffie naar binnen werk. Maar hij staat ook gerust naast mijn beeldscherm en ik kan er prima mee werken. Ik gebruik die van mij nu al meer dan 5 jaar, dus hij gaat best lang mee. En om eerlijk te zijn: als het helpt om mijn winterdepressie voor te blijven, zou ik er het driedubbele nog voor betalen #lifesaver!

Fotoshoot Annabelle

Eindelijk heb ik de laatste hand gelegd aan de toffe shoot die ik vorig jaar deed met Annabelle. Man wat ben ik trots op deze shoot! We hebben enorm veel lol beleeft aan het maken van deze shoot, maar zijn wel serieus aan de slag gegaan. En het eindresultaat mag er zijn, if I may say so myself! Annabelle postte een aantal van de beelden op haar facebookpagina en deze ontplofte zowat door de hoeveelheid reacties hierop. De twijfel die ik had over ‘of ik het wel in mij heb om mensen te fotograferen’, is dan ook meteen weg ❤

Portretfotografie DeedyLicious | www.deedylicious.nl

Maart is al begonnen terwijl ik deze blog tik en hoop zó dat het snel lekker weer wordt. Dat is zo’n beetje het enige waar ik in februari mijn hoofd naar uit kan kijken; zon en warmte. Ach, naar vakantie ook wel trouwens; we hebben alweer een weekje Zakynthos geboekt! En misschien gaan we dit jaar wel twee keer, om werk en plezier te combineren 😉

Tot maart!

KokenKoken

Reacties

  1. Debbie Bodewes says:

    Leuk om te lezen Wendy!! Ik hoop op vele leuke gigs voor je dit jaar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
DeedyLicious © Copyright 2021. All rights reserved.
Close