Deedy’s dagboek Januari

1.1K

Dit jaar geef ik jullie een kijkje in de ‘keuken’ van mijzelf. Niet alleen letterlijk in de keuken, maar ook in mijn activiteiten buiten de keuken. Elke maand breng ik jullie op de hoogte van alle leuke dingen die ik heb meegemaakt, geproeft en heb gekookt.

Nieuw jaar

Een beter begin van het nieuwe jaar was er niet! We hebben een geweldig oud & nieuw feestje gehad met vrienden en familie. Met een oliebol en appelbeignet on the side hebben we het nieuwe jaar ingeluid. Nadat het nieuwe jaar was ingeluid hebben we een spelletje Beerpong gespeeld, super lachen en leuk om te zien hoe fanatiek iedereen wordt van zo’n spelletje 😀 Daarnaast heb ik mijn DJ-set van zolder gehaald en weer eens een plaatje gelegd op deze toffe avond.

Oudejaarsavond 2017 | www.deedylicious.nl

De hit van de avond was overigens deze cocktail gemaakt met de vodka van New Amsterdam. Je vindt het recept hier. Ik kreeg deze fles in november al opgestuurd, dus ik moest nog even geduld hebben. Want ik vond NYE de perfecte gelegenheid om deze cocktail te maken!

Diary van een duizendpoot | www.deedylicious.nl

Ik ben de eerste werkdag gestart met het opschrijven van doelen die ik dit jaar graag zou bereiken. Niet alleen op zakelijk vlak, maar ook zeker persoonlijk vlak. Ik ga ze nog niet met je delen, want of het allemaal lukt, kunnen we aan het einde van het jaar natuurlijk pas beoordelen 😉 Maar als er een succes is behaalt, ben jij de eerste die het krijgt te horen! Ok, je krijgt één doel; ik wil dit jaar weer eens in de club of op een beachparty als DJ draaien. Afgelopen jaar heb ik -na zo’n 5 jaar niet te hebben gedraaid- weer eens ‘behind the decks’ gestaan en dat voelde verdomd lekker! Ik heb meer dan 10 jaar als DJ gewerkt en na de burn-out die ik járen geleden kreeg heb ik het nooit meer aangedurfd om dit weer op te pakken. Na mijn avonturen met de drummer van Jamiroquai heb ik de smaak weer te pakken gekregen en wil ik deze verbannen passie weer ruimte geven.

Diary van een duizendpoot | www.deedylicious.nl

Recepten oud en nieuw

Ik maakte deze heerlijke lunch voor mezelf was zó lekker dat ik hem ook meteen maar op de blog heb gezet. Je vindt deze heerlijke salade met appel, gekaramelliseerde walnoten en cranberry’s hier.

Salade met appel, gekaramelliseerde walnoten en cranberry's | www.deedylicious.nl

Ik maakte deze maand weer eens mijn ovenschotel met Chinese kool en kerrie. Ik blijf het bijzonder vinden, dit is namelijk het meest bekeken recept op mijn blog. Hij is dan ook echt heel lekker om te maken. Maar soms verwacht je niet van een recept dat deze het zó goed doet 🙂 Elke dag weer, word hij veelvuldig door jullie bekeken en gekookt. Ga je hem ook een keer maken? Deel dan je foto op Instagram met de hashtag #deedylicious.

Ovenschotel met Chinese kool en kerrie | www.deedylicious.nl

19 januari was het Nationale Popcorndag en maakte daarvoor een super lekker en makkelijk recept voor hartige popcorn.

Hartige popcorn met paprika en basilicum | www.deedylicious.nl

Kleine wasjes, grote wasjes

In januari kochten wij een nieuwe wasmachine, de oude was echt op. En dan wil ik natuurlijk wel meteen alle nieuwe kunstjes van zo’n apparaat uitproberen 😉 We hebben een Siemens SensoFresh gekocht en daar zit me toch een toffe functie op! Je hebt met deze machine eigenlijk een stomerijtje in je eigen huis. Ik had een naar rook stinkende jas en deed deze 30 minuten erin. Tadaaa, vieze luchtjes waren helemaal weg. En nee lieve mensen, dit is geen gesponsord bericht; ik ben écht gewoon heel erg fan hiervan! Naast deze geweldige functie is hij ook nog eens heel stil, dus het is bijna weer leuk om een was te draaien.

Eetkalender 2018

Januari was ook de maand waarin de allereerst recepten werden gekookt uit de Eetkalender. Ik heb de eerste week van het nieuwe jaar gewerkt aan het weekend e-book dat we bij de Eetkalender 2018 weggeven. Het is een heerlijk e-book met allerlei gerechten die fantastisch zijn om in het weekend te bereiden. Verwacht dus veel zoete verleidingen en recepten waar je even de tijd voor moet nemen. Maar dan heb je ook wat! Ik maakte afgelopen jaar al een aantal e-books voor Francesca, waaronder het Kerst magazine, waarin belachelijk lekkere feestelijke recepten staan. Die recepten kun je overigens het hele jaar door maken. Ik heb een dagje meegedraaid om hier wat beelden voor te schieten én heb de opmaak geheel verzorgd. Hij is echt prachtig geworden!

Shop hier jouw weekend e-book

Weekend eBook Francesca Kookt | www.deedylicious.nl

Weekend eBook Francesca Kookt | www.deedylicious.nl
Weekend eBook Francesca Kookt | www.deedylicious.nl

Workshop Hidde de Brabander

Ik ging deze maand naar de Hanos in Delft voor een toffe workshop van Hidde den Brabander. Geheel dankzij Debbie, want ze had nog een plekje over en vroeg aan mij of ik mee wilde. Tegen een masterclass met Hidde zeg ik geen nee. Hij leerde ons alles over het maken van macarons, deze workshop heb ik al eens gevolgd. Maar aangezien dat alweer heel lang geleden was, was deze opfriscursus niet geheel ongewenst. Ik ga ze binnenkort weer eens proberen te maken. Naast de macarons vertelde hij ook hoe hij zijn geweldige nougat maakt. En die mochten we uiteraard proeven! Superleuk om te zien hoe dit in zijn werk gaat. Ook hier ga ik mij een keer aan wagen, want dit is té lekker om niet te maken.

Deedy's dagboek | www.deedylicious.nl

Crea-bea

Ik kan zo genieten van een freubeldag! Ik heb heerlijk zitten tekenen aan mijn bureau. Dát is lang geleden dat ik dat heb gedaan! Ik maakte een zelfportret en heb de illustratie afgemaakt met aquarel. Mijn favoriete trui die ik bij de HEMA shopte (en ik ook op de foto in de sidebar aan heb) heb ik er een prominente rol in laten spelen, want deze wil ik het liefste elke dag aan. Oeh ik vond dit best leuk om te doen. Ik ga binnenkort eens wat andere portretjes maken, gewoon voor de lol!

Daarnaast ruimde ik ook de allerlaatste restjes ‘Kerst’ op, maar niet voordat ik die prachtige takken op de gevoelige plaat had gezet. Ik gebruik deze nu als schermachtergrond op mijn Mac, laptop én telefoon. Ik zal hem binnenkort beschikbaar maken op mijn blog, dan kun je hem gratis downloaden en ook genieten van deze prachtige kiek!

Deedy's dagboek | www.deedylicious.nl

Deedy's dagboek | www.deedylicious.nl

Koffietijd

Ik had een koffie-date met Debbie van Deb’s Bakery Kitchen om even bij te kletsen. We ‘spreken’ elkaar eigenlijk alleen via social media of wanneer ze voor mijn camera staat, haha! Onderstaand filmpje schoot ik in opdracht van Francesca Kookt en we hebben super veel lol gehad in het maken hiervan. Maar buiten dit hebben wij dus eigenlijk alleen maar digitale conversaties. Daar hebben wij eens verandering in gebracht! Debbie gaat spannende dingen doen dit jaar met traktaties. Houd haar blog dan ook goed in de gaten voor meer nieuws hierover!

Deedy's dagboek | www.deedylicious.nlMijn voornemen dit jaar is om meer te connecten met mensen. Het is als zelfstandige namelijk soms best wel stil en ik mis dan ook het contact met mensen, dat je voorheen op een kantoorvloer wel had. Ok, ik moet toegeven dat ik vaak ook gék werd van al die mensen om mij heen op kantoor (zeker als je als creatieveling in een kantoortuin wordt gezet), dus vanuit huis werken is zo slecht nog niet. Maar er zijn soms weken dat ik alleen maar werk en geen ‘kip’ zie of spreek. Vandaar mijn voornemen om meer af te spreken.

Met Debbie heb ik lekker koffie gedronken en zowaar waren we sterk genoeg om er geen taart bij te bestellen. Jij hoeft het niet te doen, we hebben onszelf al een schouderklop gegeven 😀 En het was zo gezellig, dat we voor volgende week ook meteen een date hebben geprikt. Daar lees je volgende week meer over 😉

Surprise!

In Januari kregen we eindelijk bericht van SRPRS.ME over wat we voor temperaturen konden verwachten op onze verrassingstrip. Deze trip heb ik gewonnen met onderstaand stop motion filmpje bij Sublime.fm. Ik wilde altijd al eens weg met SRPRS.ME en dit was de perfecte mogelijkheid om dit eens uit te proberen. De reis ging naar – tromgeroffel – Edinburgh! Ondertussen zijn wij terug van dit toffe weekend en lees je binnenkort hoe wij het hier hebben gehad.

Ik heb mijn camera meegenomen dit weekend en zal er een snel een blog over schrijven. Want we hebben heel veel gezien, gegeten en gewandeld door deze prachtige stad. Echt de moeite waard om hier een weekend door te brengen!

Fiesta

Ook al is het januari, dan nog steeds is er reden voor een feestje! We zijn bij Berger een drankje gaan doen, hebben daarna een hapje gegeten bij Popocatepetl en zakte af in het nieuwe Bar Broker. Leuk concept trouwens van Bar Broker, daar hanteren ze fluctuerende drankprijzen, net als op de beurs!

Deedy's dagboek | www.deedylicious.nl

Netflix verslaving

We hebben een weekend aan de buis gekluisterd gezeten voor een toffe serie: DARK. Het verhaal: a bit spooky en out of the box. Je moet er wel bijblijven met je kop, want na 10 minuten snap je het anders niet meer. Je reist door verschillende tijden heen en bent constant aan het denken hoe het ook alweer zat. Ik hou ervan en hebben 8 van de 10 afleveringen achter elkaar gekeken.

Deedy's dagboek | www.deedylicious.nl

KokenKoken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
DeedyLicious © Copyright 2021. All rights reserved.
Close