Deedy’s Dagboek Maart

1.8K

Dit jaar geef ik jullie een kijkje geven in de ‘keuken’ van mijzelf. Niet alleen letterlijk in de keuken, maar ook in mijn activiteiten buiten de keuken. Elke maand breng ik jullie op de hoogte van alle leuke dingen die ik heb meegemaakt, gemaakt, geproeft en heb gekookt.

Eetkalender 2019

2019? Ja lieve mensen, jullie lezen het goed. Wij zijn in de achtergrond alweer druk bezig met de Eetkalender 2019 van Francesca Kookt. Jullie zijn net 3 maanden aan het koken uit de kalender van 2018, maar dat betekent niet dat wij stil kunnen zitten. Volgend jaar willen jullie natuurlijk wel weer leuke, nieuwe recepten in de kalender tegenkomen, nietwaar? En het liefst ook een beetje eetbaar 😉 Dus zijn we gestart met het bedenken van nieuwe recepten en word er in diverse keukens in Nederland alweer volop gekookt, getest, gefotografeerd en uitgeschreven wat jullie volgend jaar mogen gaan doen. Best een klusje kan ik je vertellen. Maar eten moeten we elke dag, dus hebben we nog genoeg dagen om nieuwe recepten uit te proberen. Heb jij nog gerechten op je wensenlijstje staan? Schroom niet en roep het in de comments. Wie weet nemen we hem mee in de kalender van 2019!

Spaghetti Eetkalender 2019 | www.deedylicious.nl

Fotografie

Productfotografie

Ik werk voor een vernieuwde parfumerie: BeautyX en mag daar af en toe de prachtigste producten fotograferen. Zo verkopen zij sinds kort Fedua; een tof merk nagellak waar ik onderstaande beelden voor schoot. Maar ook diverse lipsticks en mascara’s kregen een mooi plekje op hun social mediakanalen. Supertof om eens iets anders dan eten voor de camera te hebben en met beautyproducten te mogen werken.

Fedua nailpolish in opdracht van BeautyX | www.deedylicious.nl
Fedua nailpolish in opdracht van BeautyX | www.deedylicious.nl
Fedua nailpolish in opdracht van BeautyX | www.deedylicious.nl
Fotografie Lipsticks voor BeautyX | www.deedylicious.nl

Before

Fotografie Lipsticks voor BeautyX | www.deedylicious.nl

After

Foodfotografie

De afgelopen maand hebben Francesca Kookt en ik weer een productieve kookdag gehad. Op deze dag stampt Francesca gerust 8 recepten uit haar keuken (of waren het er meer…ik ben de tel kwijt), zodat ik deze direct op de foto kan vastleggen. In maart hebben we bizar veel gerechten gefotografeerd en het was echt ZO moeilijk om er van af te blijven tijdens het fotograferen haha! Francesca kookte ditmaal vooral voor de aankomende Paasdagen en ik bedacht nog een leuk receptje met het overgebleven eiwit. Want weggooien is zonde toch? Zéker als je er zoiets schattigs als meringues mee kan maken. Ik had net de dag ervoor een nieuwe achtergrond gekocht en kon deze mooi uitproberen. Ik was er direct fan van!

Kookdag Francesca Kookt | www.deedylicious.nl

Klik op de foto voor het recept!

Kookdag Francesca Kookt | www.deedylicious.nl

Klik op de foto voor het recept!

Kookdag Francesca Kookt | www.deedylicious.nl
Kookdag Francesca Kookt | www.deedylicious.nl

Klik op de foto voor het recept!

Kookdag Francesca Kookt | www.deedylicious.nl

It’s a wrap; smullen maar!

Portretfotografie

In maart had ik voor het eerst in mijn leven een man voor de camera, waaaah spannend! Alain van Cyber Inc. had de foto’s gezien die ik maakte van Annabelle en wilde heel graag wat portretten hebben, maar dan het liefst in het zwart-wit. Supertof! Ik heb altijd een grote voorliefde voor zwart-wit beeld en was dan ook zó blij met zijn keuze. We kozen niet voor het bos, maar voor de stoere, industriële omgeving rondom de Caballero-fabriek.

Fotoshoot Alain | www.deedylicious.nl
Fotoshoot Alain | www.deedylicious.nl

What else?

Wat ik nog meer deed in deze maand vraag je je af? Ik maakte een mislukking van een Tarte Tartin met zoet-zure appeltjes, kaneel en karamelsaus. Ziet er lekker uit nietwaar? Hij smaakte ook heerlijk, maar wat deze foto alleen niet verraad is dat het gigántisch mis ging toen ik deze wilde maken. De eerste lading karamelsaus mislukte en kon ik direct weggooien (lees: uit de pan bikken). En tot overmaat van ramp ging het ook fout toen ik hem uit de vorm wilde storten. Hij werkte voor geen meter mee en bleef lekker in zijn vorm zitten. Toen ik de vorm een kléin stukje optilde om hem los te wippen, gleed alles als een brij over de schaal heen. Ik heb moeten Tetrissen als een malle om er qua foto nog iets van te maken Binnenkort maar een nieuwe poging wagen.

Ik maakte voor het eerst in mijn leven een event aan op Facebook! Ik geef een workshop Foodfotografie & Styling op 14 april en dacht dat het handig zou zijn om dit op deze manier te kunnen promoten. Lijkt het je leuk om 14 april aan te sluiten? Check het event of kijk even op deze pagina voor meer informatie over de inhoud van de workshop. Je kunt eenmail sturen naar info@deedylicious.nl om je aan te melden voor de workshop.

Workshop Foodfotografie & Styling | www.deedylicious.nl 

Ook gingen we in deze maand naar het Gamemuseum in het Stadshart in Zoetermeer. Als je veel games speelt of vroeger hebt gespeeld, dan is dit écht een aanrader om eens te bezoeken. Je vindt hier oude games, schietgames, Atari’s, Pacman-kasten, Japanse spellen, dancecomputers en de welbekende raceauto’s waarbij je met meerdere personen tegen elkaar kunt strijden. Je betaald bij de kassa voor één uur, 3 uur of de hele dag spelen en alle machines zijn vrij te gebruiken. Geen gedoe met muntjes, just press play en start your engines! Wij hebben 3 uur als een klein kind door het museum gehuppeld. Ik was nog het meest onder de indruk van de Japanse (of waren het Chinese?) games. Want waarom zou je een game uitvinden waarbij je zo hard mogelijk de tafel omver moet gooien. En dan afwachten bij wie het flesje Kikkoman het verst weg is gesmeten. Hilarisch haha!

Mislukte tante tarten | www.deedylicious.nl
Gamemuseum zoetermeer | www.deedylicious.nl
Chiapas Taco Cartel Den Haag | www.deedylicious.nl

We gingen lekker uit eten voor Vriendlief zijn verjaardag. Niks geen fancy restaurant voor ons die dag. We tikten wat drankjes weg op Het Plein in Den Haag en pakten daarna de tram naar Chiapas Taco Cartel. Zoals je al eerder hebt kunnen lezen, was ik al fan, maar Vriendlief had nog niet eerder bij ze gegeten. Ik geloof dat ze er nog een fan bij hebben 🙂 Ik word elke keer weer blij van de Chrispy Chicken Tortilla.

Daarnaast trok ik mijn lente-sneakers weer eens uit de kast. Ik had echt geen zin meer om te wachten op het lekkere weer. Dus lekker eigenwijs (en met bevroren enkels) doe ik gewoon alsof het lente is.
Ik kocht een letterbord bij de Intratuin en deze heeft een mooi plekje op mijn kantoor gekregen. Ik maakte mijn eigen pizzadeeg, wat echt véél te lang geleden was dat ik dat maakte. Het is niks, maar door het kant-en-klare deeg van Tante Fanny ben ik beetje lui geworden. Na het eten van mijn homemade versie ben ik toch wel weer om: dat wordt vaker een deegje kneden 😉 Tante Fanny is voor het gemak heel fijn, maar ik vind zelf gemaakt deeg toch nét iets lekkerder. Ik zal binnenkort het recept eens voor jullie uitschrijven en onder de Basics plaatsen.

Adidas Original sneakers | www.deedylicious.nl
Letterbord Intratuin | www.deedylicious.nl
Zelf pizzadeeg maken | www.deedylicious.nl

Last night a DJ saved my life

Eindelijk was het zo ver! Het laatste weekend van maart mocht ik weer achter de draaitafels plaatsnemen samen met mijn muzikale buddy Derrick McKenzie. Jullie hebben vorige maand al uitgebreid kunnen lezen over het hoe en waarom ik met hem plaatjes heb staan draaien. In de aanloop naar de events deelde ik via social media de nodige foto’s uit de oude doos en WOW wat een reacties hierop. Jullie vonden het blijkbaar heel leuk om te lezen 😀 En dan te bedenken dat dit een ‘afgesloten hoofdstuk’ voor mij was. Yes, we back in business!

DJ Miss Deedy op Facebook van DeedyLicious | www.deedylicious.nl
DJ Miss Deedy op Facebook van DeedyLicious | www.deedylicious.nl
DJ Miss Deedy op Facebook van DeedyLicious | www.deedylicious.nl

Want nu was het zover, Derrick is overgevlogen vanuit Italië (waar hij op dat moment aan het voorbereiden was voor een tour). Na aankomst kon hij zijn spullen direct in de hotelkamer achterlaten, want er moest gedraaid worden in het W Hotel in Amsterdam! Een van de meest luxe bars die ik in Amsterdam heb gezien. Vorig jaar stonden wij hier ook al te draaien en ik kreeg het voor elkaar om hem hier weer een set te laten draaien. Ik mocht niet achterblijven van hem en we draaien om en om een uur tot diep in de nacht. Wat een toffe avond was het weer. Mijn zus was langsgekomen en lieve vrienden, waaronder een paar die ik al heel lang niet had gesproken. En naast de DJ Booth zat een groep Engelse dames die in Amsterdam waren voor een vrijgezellenfeest. Supertoffe avond dus! En net als vorige keer weer hele leuke mensen ontmoet.

De dag erna súperbrak natuurlijk, want deze dame had iéts teveel wijn op, ahum. Ik denk dat dit kwam doordat we na W nog éven naar de Bloemenbar zijn gegaan. Daar ben ik na een paar drankjes ook in de DJ Booth beland en heb de dansvloer stukgedraaid. Gelukkig konden we in Amsterdam blijven slapen. En dat was een life-saver! Ik heb de hele dag in bed liggen stinken en kwam er pas om 5 uur weer uit om te douchen, mij klaar te maken voor het eten en daarna weer een avond draaien. Ok, dít was dus waarom ik dat draaien best pittig vind. Maar goed…met wat drankjes minder had ik vást ook iets makkelijk opgestaan 😉 #eigenschulddikkekater

DJ Derrick McKenzie (drummer of Jamiroquai) | www.deedylicious.nl

Die avond aten Vriendlief, Derrick en ik bij Chiapas Taco Cartel, maar nu in Amsterdam (en ja ik at wéér mijn favoriete Chrispy Chicken taco’s) en zakte daarna af naar de Tulp waar we deze avond zouden draaien. Hartelijk onthaald door de medewerkers werd direct de tafel volgezet met drankjes. Oef…dit wordt weer een avondje voor in de boeken hoor. Ik heb het deze avond bij Gin Tonic gehouden in plaats van wijn. Believe me; je krijgt hier dus geen hoofdpijn van. Deze avond hebben we doorgebracht met houseliefhebbers Nes (die twee van bovenstaande foto’s maakte), JK en Mike voor de DJ-booth. You were awesome guys!

Na afscheid te hebben genomen van Derrick, zijn we weer naar ons slaapadres gegaan met een ViaVan. Dit is een briljant concept trouwens, zoiets als Uber, dat je alleen in de binnenstad van Amsterdam kunt gebruiken. Je rijdt dan een taxi voor maar €5,-! Heb je de app nog niet gedownload? Doe dit en gebruik mijn code wendy7i3. Je krijgt dan direct €20,- rij-tegoed: dat is alvast lekker 😉 Wij hebben er het hele weekend gebruik gemaakt kunnen het aanbevelen. Nette taxi’s en goede service.

Nou dat was hem; mijn drukke maand maart. En wat heb jij allemaal uitgespookt?
Volgende maand zet ik weer een nieuwe maand online!

 

 

KokenKoken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
DeedyLicious © Copyright 2021. All rights reserved.
Close