Deedy’s Dagboek mei

2.1K

Dit jaar geef ik jullie een kijkje geven in de ‘keuken’ van mijzelf. Niet alleen letterlijk in de keuken, maar ook in mijn activiteiten buiten de keuken. Elke maand breng ik jullie op de hoogte van alle leuke dingen die ik heb meegemaakt, gemaakt, geproeft en heb gekookt.

DeedyLicious 1 jaar!

Yes, 1 mei bestond ik 1 jaar! Nou ja, ikzelf niet natuurlijk, maar wel mijn bedrijf. En om dit te vieren heb ik een supertoffe winactie gedaan waarbij je een fotoshoot in de natuur kon winnen t.w.v. €245,-!

 

WIE JARIG IS TRAKTEERT ? Vandaag is het alweer 1 jaar geleden dat mijn bedrijf DeedyLicious van start is gegaan! Natuurlijk bestaat de blog al wat langer, maar een jaar geleden verwijderde ik de ‘zijwieltje’s en doe ik ‘het’ zelf. Dat betekent zélf klussen binnenhalen en geld verdienen. Wat was het spannend om de zekerheid van een werkgever los te laten ? Het was een turbulent jaar waarin ik mooie opdrachten heb mogen doen, mijn fotografie-skills naar een hoger niveau heb kunnen tillen en jullie meer met mijn fotografie heb mogen laten kennismaken. Ik vind het zo tof om steeds meer vertrouwen in mijn eigen kwaliteiten te krijgen (onzeker miepje dat ik ben) en dat het lukt om mezelf steeds weer opnieuw uit te dagen. Het is zó fijn om elke dag met creatie bezig te zijn. Al is het voor papier, beeld of video; ik hou van beeldcreatie ? Om te vieren dat ik al 1 jaar zelf aan het roer sta, geef ik een geweldige prijs weg: een portretreportage twv. €245,- en jij kunt daar kans op maken! Lees op de blog de voorwaarden. ✔ Volg mijn account op Insta ✔ Reageer op dit bericht of tag iemand die deze shoot verdient ✔ Je kunt t/m 8 mei reageren De winnaar is bekend en is @slowfoody! Gefeliciteerd met deze toffe prijs ? . . . Tags #ondernemer #girlboss #fotograaf #grafischevormgeving #grafisch #foodfotografie #portretfotografie #selfie #zelfportret #deedyliciousonderneemt #deedylicious #beeldcreatie https://deedylicious.nl/portretfotografie/

Een bericht gedeeld door DeedyLicious (@deedy_licious) op

Toen ik net startte had ik niet durven dromen over hoe goed het nu gaat met DeedyLicious. Ik heb echt zulke leuke opdrachten mogen doen en alle creatieve facetten komen aan bod; Fotograferen, koken, workshops geven, filmen, editen én vormgeven. Hoe of is dat, om élke dag weer een andere invulling te hebben?! De winnaar van de winactie is Hilde geworden van Slowfoody. Super leuk, want ze vertelde mij -na haar verblijdt te hebben met de prijs- dat ze al een tijdje wat mooie portretten wilde hebben die ze zowel voor haar blog kan gebruiken als op haar social media. Half juni gaan we samen op pad om mooie portretten te schieten en hiervan laat ik jullie natuurlijk binnenkort het resultaat zien. Wil je nou ook een shoot boeken? Stuur dan een mailtje naar info@deedylicious.nl of laat een reactie achter via het contactformulier.

B.E.A.C.H. Noordwijk

In mei kreeg een wel héél vette opdracht binnen; of ik foto’s wilde maken van de hagelnieuwe strandclub B.E.A.C.H. op het strand van Noordwijk. Er moest snel worden gehandeld, aangezien de foto’s in de terraseditie van Talkies Magazine zouden worden gebruikt én in een item van Business Class op RTL7. Dus hop, in de auto op zondagochtend om naar het strand af te reizen. En een betere dag hadden we niet kunnen uitkiezen voor deze shoot; zonovergoten en bijna windstil. Ik schoot er diverse overviews en leuke details en kwam in de avond terug om, naast een hapje te eten, de shoot verder voort te zetten terwijl de zon in de zee zakte. Het resultaat ben ik echt zó verschrikkelijk trots op. Elke week verander ik mijn bureaublad achtergrond voor een van deze foto’s. Dan zit ik elke dag een beetje op het strand 🙂 B.E.A.C.H. NOORDWIJK | www.deedylicious

B.E.A.C.H. NOORDWIJK | www.deedylicious
B.E.A.C.H. NOORDWIJK | www.deedylicious
B.E.A.C.H. NOORDWIJK | www.deedylicious
B.E.A.C.H. NOORDWIJK | www.deedylicious
B.E.A.C.H. NOORDWIJK | www.deedylicious

Food!

Natuurlijk is er ook weer wat lekkers gemaakt deze maand. Deze keer een heerlijke Spaghetti met Siciliaanse gehaktballetjes en verslávend lekkere Frambozenijsjes die super makkelijk te maken zijn. Klik op de foto’s om supersnel naar het recept te gaan 😉

Spaghetti met Siciliaanse gehaktballetjes | www.deedylicious.nl
Frambozenijsjes met yoghurt conrflakes | www.deedylicious.nl

Workshop Foodfotografie & Styling

Juni stond bol van de workshops geven en ik vind dat echt zo leuk om te doen. Vroeger dacht ik niet dat ik het geduld zou hebben om mensen een camera of zaken als compositie uit te leggen Maar ik vind het stiekem echt superleuk om andere mensen iets te leren. Deze maand gaf ik maar liefst 3 workshops; een bij mij thuis en twee op locatie in Amersfoort.

Met Sabine van Smulweb ging in de kookstudio aan de slag met een spiegelreflexcamera en leerde we alles over compositie, kleurgebruik en hoe werkt die camera nou eigenlijk? Een gezellig middag met als decor de tofste keuken van Nederland. Leuk om te zien dat Sabine direct met de materie aan de slag is gegaan en er een heerlijke foto door heeft geschoten!

Bij Club Pellikaan was de workshop iets uitgebreider. De dames van dit sportcomplex wilden heel graag meer weten over het gebruik van een spiegelreflexcamera, maar ook hoe je meer uit je smartphonecamera kunt halen. We gingen aan de slag tussen de lunchende bezoekers van The Coffee Club en doken de wondere wereld van licht en compositie in. Want met behulp van simpele tools, kun je toch dát licht op je object krijgen en een geweldig resultaat behalen. We hebben die dag met de ruimte gespeeld en gekeken hoe we deze zo optimaal mogelijk kunnen benutten. Superleuke middag met 2 leergierige dames! Ik schoot als voorbeeld het beeld hieronder om te laten zien wat je met scherpte-diepte kunt bereiken én dat een nepplant príma is te gebruiken in je onderwerp 😉

De derde workshop die ik gaf was bij mij thuis en ik mocht Marjolein van de blog Foodies Have Arrived welkom heten. Een snelle leerling die direct bij thuiskomst aan de slag is gegaan en zich heeft verdiept in materialen die bij fotografie onmisbaar zijn. Superleuk was dat Marjolein hier helemaal enthousiast (en met een hoofd vol informatie en inspiratie) wegging. Ik kan dan ook niet wachten tot de eerste resultaten online komen!

Zomerse Lakrids

Ai ai ai, er lag weer geweldige foodpost op de spreekwoordelijk deurmat (zoveel lekkers past natuurlijk niet door de brievenbus). Lakrids heeft weer twee nieuwe smaken in zijn assortiment opgenomen met een zomers tintje. Met de nieuwe lijn BÆRRIES haal je de zomer in huis. De eerste nieuwe smaak hebben een diepblauwe coating en een geweldig aroma van wilde bosbessen. De Dulce de Leche chocolade is romig en zacht en binnenin zit een zoet dropje. Daarnaast hebben ze de typisch Scandinavische Sea Buckthorne (in het Nederlands heet dit ‘duindoorn’) verwerkt in de tweede variant. Man, deze is echt heerlijk! Friszuur aan de buitenkant door de duindoorn met daarin zachte witte chocolade. In de kern zit dezelfde drop als bij de bosbessen; een zoet dropje. Lakrids Baerries | www.deedylicious.nl Ik vind Lakrids niet alleen heel bijzonder qua smaak, maar ook het bedrijf mag niet worden vergeten. Naast dat ze geweldige drop en chocolade maken, vind ik de trots die ze uitstralen ook erg bijzonder. Zo vind je op de potjes uitleg over waar ze de bijzondere ingrediënten hebben gevonden, in dit geval de Sea Buckthorne en wilde bosbessen. En helemaal leuk: op elk potje vind je de naam van diegene die het snoepje voor je heeft gemaakt, of zoals ze dat bij Lakrids zo leuk zeggen, heeft gekookt. In mijn geval Finn en Emre; bedankt voor het maken van deze té lekkere snoepjes!

Filmen met Francesca en Jumbo

Ik sta met regelmaat in de keuken van Francesca te filmen en dat is altijd superleuk. Niet alleen is het gezellig, maar ook elke keer weer worden de filmpjes mooier. Met nieuwe technieken die ik mijzelf aanleer komen we telkens weer tot een nóg beter resultaat. Op het gebied van beeld, maar ook qua geluid. Al was het met de laatste shoot best lastig, want op de draaidag waaide het énorm. Met wat maatregelen voor de microfoon hebben we er gelukkig een verstaanbaar filmpje van kunnen maken 😀  Je vindt het filmpje terug in de blog die Francesca er voor schreef.

Op dezelfde dag hebben we nog een filmpje opgenomen geheel in het teken van Grillen met Groenten. En omdat het hier ook ging om ‘groener en duurzamer koken’ en een samenwerking was met Natuur en Milieu, hebben we ervoor gekozen om deze ook in een groene omgeving te draaien. En laat ons huis nu naast een natuurgebied liggen. We hebben in het park gefilmd, maar lekker in onze tuin staan grillen. Een superleuke maar lánge dag. We waren dan ook blij toen we op de bank mochten ploffen om al het gemaakte eten te mogen proeven.

Poetsmiep

Wanneer ik een shoot in de planning heb staan, zorg ik de dag ervoor altijd dat ik mijn materiaal even oppoets. Je wilt natuurlijk geen vuile lenzen mee op pad of het risico lopen dat er vuil in je camera valt bij het verwisselen van de lenzen. Wil je weten hoe ik dat doe? Check de ‘How To’-highlight eens op mijn Instagram. Zo ben je altijd voorbereid op je shoot!

KokenKoken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
DeedyLicious © Copyright 2021. All rights reserved.
Close