Ben jij zo iemand die alleen blij wordt van een zak chips leegeten tijdens een film? Of snack je ook wel eens iets anders? Als je voor de eerste koos, zijn wij vrienden. Want er is niets lekkerders dan ongegeneerd een zak gefrituurde aardappel naar binnen schuiven tijdens een filmpje, terwijl je onderuit gezakt op de bank zit. Maar wat doe je wanneer je de voorraadkast vol verwachting open trekt en er alleen een potje appelmoes, wat aangebroken pakken rijst, toastjes waar je geen bal om op te smeren hebt en een zakje pofmaïs ziet liggen? It’s popcorn time! Ik maakte twee hartige popcorn recepten waarmee je de zak chips eigenlijk helemaal niet mist. Super makkelijk om te maken, dus tip van de dag: zorg dat er altijd een zakje pofmais in je voorraadkast ligt!
Popcorn met pit
Ik vind zoete popcorn best wel lekker, maar de smaak verveelt mij erg snel. Als ik naar de bioscoop ga bestel ik dan ook meestal een bakje zoute popcorn. Maar ook thuis zal ik zelden een zoete variant maken. Ik heb dan het gevoel dat ik net zo goed met de suikerpot op schoot had kunnen zitten. Maar ok, zoute popcorn dus; alleen een beetje zout over je popcorn is misschien ook wat saai. Daarom maakte ik twee receptjes met een geweldige smaakvariatie. Super simpel, maar deze twee lekkere bakjes misstaan niet op de borreltafel!
Hartige popcorn met paprika en basilicum
Equipment
- grote pan met dikke bodem en deksel
Ingrediënten
Hartige popcorn met paprika
- 1 el zonnebloemolie
- 50 gr pofmais
- ½ tl gerookt paprikapoeder
- snuf zout
Hartige popcorn met basilicum
- 1 el zonnebloemolie
- 50 gr pofmais
- 1 tl gedroogde basilicum
- snuf zout
Instructies
Hartige popcorn met paprika
- Zet de pan op het vuur met de olie. Bestrooi de bodem met de maïskorrels. Zorg dat elke korrel de bodem raakt. Leg de deksel erop en bak de popcorn op middelhoog vuur.
- Wacht tot je de eerste plofjes uit de pan hoort komen. Schud tussendoor een paar keer de pan. Wanneer je bij het schudden bijna geen korrels meer hoort rollen, zijn bijna alle korrels geploft. Haal van het vuur af en laat de pan nog even een minuut rusten met de deksel erop.
- Voeg zout en het gerookte paprikapoeder toe en schud dit even goed door elkaar.
Hartige popcorn met basilicum
- Zet de pan op het vuur met de olie. Bestrooi de bodem met de maïskorrels. Zorg dat elke korrel de bodem raakt. Leg de deksel erop en bak de popcorn op middelhoog vuur.
- Wacht tot je de eerste plofjes uit de pan hoort komen. Schud tussendoor een paar keer de pan. Wanneer je bij het schudden bijna geen korrels meer hoort rollen, zijn bijna alle korrels geploft. Haal van het vuur af en laat de pan nog even een minuut rusten met de deksel erop.
- Voeg zout en de gedroogde basilicum toe en schud dit even goed door elkaar.
Notities
MUZIEKTIP!
Wanneer ik onderuitgezakt op de bank zit, kijk ik het liefst een serie. Netflix is tegenwoordig zo fijn om binnen handbereik te hebben en heb ik alleen geactiveerd omdat ik zo vreselijk graag Stranger Things wilde kijken. Nu, heel veel andere series later, blijft dit toch mijn meest favoriete serie so far. Dit omdat het mij terugbrengt naar mijn jeugd, de jaren 80 en de serie ook nog eens 100% mijn genre is. Vandaar een nummer uit de playlist van deze toffe serie van Corey Hart.