Een tijdje terug heb ik mogen koken met de producten van Peccati Di Gola; Een Italiaanse delicatessen-webshop met de meest heerlijke producten voor een Italiaanse prijs. Hier heb ik een blog over geschreven, die je op de site van Francesca Kookt kunt vinden. Na zo’n overheerlijk diner, hoort natuurlijk ook een lekker dessert. En aangezien Nutella voor mij onlosmakelijk verbonden is met Italië, wist ik direct wat het ging worden. Kokosijs met Nutella.
Vier ingrediënten ijs
Nu hoor ik je denken, ‘daar komt ze weer met haar ingewikkelde recept’, maar niets is minder waar. Dit recept heeft maar 4 ingrediënten én staat binnen 10 minuten op te stijven in je vriezer. Dit ijs smaakt heerlijk opzichzelfstaand, maar is ook lekker om te serveren bij een chocoladebrownie of mijn chocoladecake met amarenen.
Kokosijs met Nutella met 4 ingrediënten
Benodigdheden
- mengkom
- garde
- bakje wat in de vriezer mag
- spatel
Ingrediënten
- 400 ml kokosmelk (1 blik)
- 400 ml gecondenseerde melk (1 blik)
- ½ tl zout
- 3 el Nutella
- chocoladekoekje(s) (optioneel)
Instructies
- Meng de kokosmelk, gecondenseerde melk en zout in de mengkom en roer dit door met de garde tot het een glad mengsel is.
- Schenk het mengsel in het bakje, doe de deksel erop en zet dit in de vriezer.
- Gedurende 3 uur haal je elk half uur het bakje uit de vriezer om het mengsel kort om te scheppen. De laatste twee keer mag je er 2 eetlepels Nutella doorheen mengen, voordat je gaat omscheppen. Zo marmert de chocoladepasta er een beetje doorheen.
- Voordat je het voor de laatste keer terugzet, druip je de laatste el. Nutella over de bovenkant heen en zet het bakje weer afgedekt in de vriezer terug voor minstens 3 uur.
- Verkruimel voor serveren een chocoladekoekje en maak een bergje hiervan op een bordje.
- Leg hierop 2 bolletjes van het ijs met daarop een koekje. Strooi er nog een klein beetje cacao overheen om het af te maken en eet smakelijk!
Notities
De foto’s die je hier ziet zijn van DeedyLicious, alleen gemaakt in een tijd dat de blog nog een andere naam had.