Malmö Festival – sterk Grafisch Design

742

Malmö Festival - sterk Grafisch Design

Malmö Festival is een 8 daags festival in, je raadt het al, Malmö. 30 Jaar geleden begonnen als straatfeest is het nu uitgegroeid tot een evenement waar jaarlijks zo’n 1,4 miljoen mensen op af komen. Je komt hier niet alleen om bands te ontdekken, maar ook voor het bekijken van de coolste streetart, te luisteren naar auteurs, deel te nemen aan diverse activiteiten voor jong en oud, sport en uiteraard het állerlekkerste eten. Er staan gigantisch veel bands op het programma en ik ken er maar een handje vol van. Volgend jaar misschien maar eens een kijkje nemen 😉

Geweldig Grafisch

Afgelopen jaar was het affiche al bijzonder vormgegeven door studio Snask, namelijk met papier en kantoorbenodigdheden. Het zag eruit alsof je er in kon klimmen, zo realistisch was het gemaakt. Dit klinkt misschien hartstikke saai, maar wanneer je het ontwerp bekijkt ben je direct om. Zie hierboven voor de uiting van vorig jaar. Vrolijke kleuren, frisse typografie en gekke (van papier gemaakte) kantoorartikelen hebben dit festival een geweldig uiterlijk gegeven.

Dit jaar was het natuurlijk weer een uitdaging voor Studio Snask om dit te evenaren, zeker omdat het festival dit jaar 30 jaar bestaat. Ik mag wel zeggen dat dit ze is gelukt!

Klimmen in je design

Kijk mee naar de bijzondere 3D vormgeving die mega groot op een deel van de festivalvloer is gemaakt. Want dit jaar kun je er daadwerkelijk in duiken!

Pittige klus om te realiseren, want je kunt niet zomaar even iets veranderen aan je ontwerp als het een paar meter hoog is. Je zal dus vooraf goed moeten nadenken over of en hoe de details zichtbaar zijn. En wat veranderingen van je omgevingslicht met je ontwerp doen en hoe je verschillende niveaus toepast op je ontwerp.

Malmö Festival - sterk Grafisch Design

De uiteindelijke foto werd vanaf een kraan geschoten, die zo’n 30 meter boven de opstelling hing. wanneer de zon iets lager zakt, zijn de schaduwen te lang. Er was dus maar een kort tijdsgat waarin dit geschoten kon worden.

Geef maar toe, dit is wel een vet ontwerp, niet!?

KokenKoken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
DeedyLicious © Copyright 2021. All rights reserved.
Close