Met de buuf eten in het Vondelpark

2.1K

Ken je dat? Zit je lekker te chillen in het park, kleedje erbij, zonnetje op je hoofd, maar dan begint rond etenstijd je maag een beetje te knorren. Honger! In het Vondelpark in Amsterdam zit je tegenwoordig goed want daar bezorgen ze van BUUF een warme maaltijd tot op jouw kleedje.

Ik heb het genoegen te mogen aanschuiven bij BUUF’s buiten diner. In het Vondelpark staan de gezellig aangeklede tafels al op ons te wachten. Het weer is prachtig en smeekt bijna om een picknick in de buitenlucht. Ook al zitten we aan tafels, door de geruite kleden en ongedwongen sfeer doet dit me aan een picknick met vrienden denken.

Met de buuf eten in het Vondelpark | www.deedylicious.nlEten bij de buurvrouw

Dat is ook precies wat eigenaresse Steffi Peters wil uitstralen met haar restaurant BUUF. Het idee dat je bij de buurvrouw komt eten. Een laagdrempelig restaurant zonder bediening. Maar met service én lekker eten natuurlijk.

Met de buuf eten in het Vondelpark | www.deedylicious.nlMet dat lekkere eten zit het wel goed. We hebben keuze uit diverse vegetarische voorgerechten zoals zoete aardappel, gegrilde aubergine en courgette, couscoussalade en aardappelsalade. Er is zo veel lekkers dat ik mezelf moet inhouden om niet te veel op te scheppen. Ik kan natuurlijk niet vol zitten voor het hoofdgerecht.

Met de buuf eten in het Vondelpark | www.deedylicious.nlBezorgfiets

Dan klinkt er vrolijk getringel en komt de kok op een bakfiets de maaltijden bezorgen. Kok Patrick Schuurman is ook echt een kok zoals ik die altijd voor me zie. Een grote man, met buikje en een beetje een strenge blik. Gepassioneerd vertelt hij dat hij met ambachtelijke producten werkt en met zo min mogelijk e-nummers.

Buuf13Genoeg gekletst. Ik ga het eten proeven. De rode poon die ik heb besteld is lekker, en nog heerlijk warm. Ik neem een hap en verkijk me op de graatjes. Ik probeer het zo elegant mogelijk op te lossen. Lukt niet natuurlijk. Leermomentje Laura! Hij smaakt prima, maar misschien wat onhandig eten op een kleedje. Ik pik nog even een hapje mee van de sweet potato chili en ook dat is erg lekker.

Met de buuf eten in het Vondelpark | www.deedylicious.nlMet de buuf eten in het Vondelpark | www.deedylicious.nlBrownie from heaven

Alles bij elkaar een prima avond met een goede sfeer en lekker eten. Als je eens in de buurt bent van de Overtoom hoef je BUUF zeker niet voorbij de lopen. Oh, en ga je er naar binnen? Bestel dan vooral de brownie want die is echt hemels!

Met de buuf eten in het Vondelpark | www.deedylicious.nl

 

Over BUUF
Restaurant BUUF opende in 2012 haar deuren aan de Overtoom in Amsterdam. Het restaurant speelde in op de crisis en lanceerde een toegankelijk en betaalbaar restaurantconcept zonder bediening, maar mét service. Hier eet je alsof je bij jouw buurvrouw op bezoek bent; gasten pakken hun eigen drankjes uit de koelkast en overleggen met de keuken wat de pot schaft. En blijf je liever thuis, werk je over of zit je in het Vondelpark, dan worden de gezonde gerechten met alle liefde vanaf heden gewoon bezorgd.

Met de buuf eten in het Vondelpark | www.deedylicious.nlBUUF

Overtoom 495 huis
1054 LG Amsterdam
www.buufeten.nl

Openingstijden
Dagelijks van 11:30 tot 22:00 uur

 

KokenKoken

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
DeedyLicious © Copyright 2021. All rights reserved.
Close