Mexicaanse restaurants top 3

7.1K

Nog nooit heb ik enig voet gezet op Mexicaanse bodem, dat staat nog op mijn bucketlist. Maar het Mexicaanse eten heb ik daarentegen al regelmatig naar binnen geschoven. Taco’s, nacho’s, fajita’s, burrito’s, je maakt mij er altijd blij mee. De Mexicaanse keuken is van oorsprong een mengelmoes van de Azteekse, Maya en Spaanse keuken. In de Azteekse leuke werd veel maïs gebruikt en zie je dezer dagen dan ook nog in elk Mexicaans gerecht terugkomen. Daarnaast zijn bonen, chilipepers en vers fruit veelgebruikte ingrediënten in deze keuken. In de blog tip ik je mijn Mexicaanse restaurants top 3 van dit moment.

Mexicaanse restaurants top 3

Vroeger waren de Mexicaanse restaurants nogal van ‘het gemak.’ Ik ging er, dankzij mijn smaakversterker-allergie, dan ook vaak vandaan met flinke buikkrampen. Vandaar dat ik dit vaak liever zelf thuis bereidde, dan wist ik tenminste zeker dat hier geen rare ingrediënten in zaten. Maar ik merk dat de laatste paar jaren een omslag gaande is in de Mexicaanse restaurantwereld, waar mijn lijf heel blij mee is; de keukens bereiden meer verse gerechten en gebruiken geen rare toevoegingen meer. Daarnaast komen er ook meer en meer authentieke Mexicaanse restaurants die de gerechten van thuis naar Nederland brengen. Waar ik de afgelopen maanden ongegeneerd mijn buik vol heb gegeten en waar ik zéker nog een keer terugga, lees je hieronder. Mijn Mexicaanse restaurants top 3!

1. Chiapas Taco Cartel

Bij dit knusse restaurantje op de van Woustraat is, zoals ze zelf zeggen, geen authentiek Mexicaans restaurant. Ze dragen dan ook geen sombrero’s, maar serveren je wel de lekkerste taco’s die je ooit hebt geproefd. Inspiratiebron voor de heren van Chiapas Taco Cartel is de Mexicaanse provincie Chiapas. Het interieur is sfeervol en door de vele grote planten heb je het gevoel in een tropisch oord te zitten. Ongedwongen en met lekkere muziek op de achtergrond, wat ikzelf niet onbelangrijk vind.

Mexicaanse restaurants top 3 | www.deedylicious.nlJe bestelt aan de balie de lekkerste Crispy Chicken taco’s met een mangosalsa waar je je vingers bij opvreet. En dan heb ik het nog niet over de Beef Chipotle taco’s gehad; Heerlijk mals vlees met friszure worteltjes! Natuurlijk hebben ze naast de taco’s en burrito’s ook nacho’s met guacamole en verschillende bonensalades, maar mijn advies zou zijn om het bij de taco’s te houden. Believe me; je gaat spijt krijgen als je je buik met iets anders vult dan deze fingerlicking goede bites! Bestel van alles wat en deel het met je tafelgenoten.

Mexicaanse restaurants top 3 | www.deedylicious.nlBinnenkort gaat de bar achterin de zaak open en hebben ze een iets uitgebreidere keuze in drankjes. Nu heb je de keuze uit wat er in de koeling staat. Maar ik gok zomaar dat je binnenkort ook voor een cocktail hier terecht kunt. Nog een nieuwtje; op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan Chiapas Taco Cartel in Den Haag. Gelukkig, want dat is voor mij namelijk om de hoek! Reken maar dat ik de Crispy Chicken taco’s nog een keer kom halen!

Chiapas Taco Cartel
Van Woustraat 9H
Amsterdam

ROUTE

Geen zin om van je bank af te komen? Of wil je lekker lunchen op kantoor? Bestel dan gemakkelijk via Thuisbezorgd, Deliveroo, Foodora of Uber Eats.

2 . KUA Mexican Kitchen

In maart viert vriendlief zijn verjaardag en gaan we meestal samen gezellig uit eten. En deze tip heb je dan ook geheel aan hem te danken, want ik had nog nooit van gehoord van KUA Mexican Kitchen. Aan de Torenstraat vind je dit restaurant in een schattig pijpelaartje. Bij binnenkomst merk je al dat er iets anders is dan bij andere Mexicaanse restaurants. Het interieur is niet zo overdreven Mexicaans aangekleed, maar de heren die je verwelkomen des te meer. Met stoere cowboyhoed op en in het Engelstalig met Mexicaans accent word je welkom geheten in het authentieke Mexico. Hier serveren ze geen Tex Mex, maar authentieke gerechten waar de Mexicanen zelf dól op zijn. Dat was overduidelijk, aangezien bijna de helft van het restaurant gevuld was met Mexicaanse gasten.

Mexicaanse restaurants top 3 | www.deedylicious.nlOp de tafeltjes rondom ons zagen wij al snel dat de Margarita hier een hit is. Ik bestelde er dan ook snel een. Geen pitcher zoals de meeste hier wel deden, maar gewoon een glas. Naast de lekkere drankjes en Mexicaanse dudes, zijn de gerechten op de kaart ook bijzonder lekker. De tortilla’s komen hier in verschillende kleuren. Zo bestelde vriendlief de Taco’s de Alambre; smakelijke taco’s met Black Angus steak en gegrilde groenten. En bestelde ik de Enmoladas de Pollo; blauwe maïstortilla’s met kip en een saus van cacao. On the side bestelden we nog wat Mexicaanse rijst en gegrilde groenten.

Mexicaanse restaurants top 3 | www.deedylicious.nlKUA Mexican Kitchen
Torenstraat 77
Den Haag

ROUTE

Echt een aanrader wanneer je eens iets anders dan het welbekende Tex Mex wilt eten. In de gerechten worden bijzondere ingrediënten gebruikt en alles beleef je in authentieke Mexicaanse sfeer.

3. Popocatepetl

Onlangs heb ik bij Popocatepetl in Rotterdam gegeten, een horecaconcept van Debuut BV. Om te vieren dat het interieur is vernieuwd (of zoals zij het zelf noemde ‘een nieuwe poncho heeft gekregen’) en de kaart compleet is veranderd, mocht ik samen met een gezellig club foodbloggers aanschuiven tijdens een persdiner. Het restaurant wordt in de volksmond vaak Popo genoemd, omdat iedereen over de naam struikelt. Maar zo ingewikkeld als de naam is, zo toegankelijk is de menukaart. Alle restaurants van Popo worden uiteindelijk onder handen genomen, maar voorlopig kun je in Utrecht en Rotterdam terecht voor het vernieuwde concept. Binnenkort komt Haarlem daar nog bij en komt er een nieuwe vestiging in het midden van het land.

Mexicaanse restaurants top 3 | www.deedylicious.nlBij binnenkomst werden we direct getrakteerd op een geweldige El Diablo cocktail. En dat is ook meteen iets om te benoemen, er worden hier heel lekkere cocktails geshaket en vraagt erom om jouw vrijdagmiddagborrel hier door te brengen. Buiten op het (verwarmde) terras, zit je heerlijk aan het water. Maar ook binnen kun je lekker aan de bar hangen of bij de hoge tafels plaatsnemen. Op vrijdag en zaterdag kun je lekker blijven hangen na het eten en een dansje doen op de Latin-tunes die de DJ voor je draait.

Mexicaanse restaurants top 3 | www.deedylicious.nlDe menukaart is grondig aangepast en bevat nu diversen kleine hapjes. Dit is supergezellig om te delen met je tafelgezelschap. Zo kun je vooraf beginnen met nacho’s met een uitgebreid assortiment aan dips. De sticky chicken wings heb ik niet geproefd, maar ze waren op voordat ik er erg in had. Daarnaast serveren ze meerdere Quesadillas; met gamba’s, gehakt of een lekker frisse vegetarische variant. Als je dan nog niet vol zit kun je je nog te buiten gaan aan een hoofdgerecht met buritto’s , fajita’s, enchilada’s of burgers. De kaart is enorm gevarieerd, dus neem even de tijd om deze te bestuderen. Je kunt hier ook prima met de lunch terecht, dus een excuus om hier niet langs te gaan, heb je eigenlijk niet meer. En als je onderaan deze blog kijkt, heb je écht geen excuus; er staat een geweldige winactie online!

Popocatepetl
Spaansepoort 71
Rotterdam

ROUTE
KokenKoken

Reacties

 1. Marloes says:

  Ik fiets er zo vaak langs, maar ben er al zoooooo lang niet meer geweest. Wordt weer eens tijd. Ik zou mijn vriend meenemen. En als die onverhoopt moet werken, neem ik mijn beste vriend mee.

 2. Oooh lekker! Het is echt superlang geleden dat ik Mexicaans ben gaan eten en je reviews zijn veelbelovend! Ik zou hier lekker met mijn man gaan eten, ik weet zeker dat hij dat ook wel kan waarderen ?

 3. Oh wat een leuke winactie! Mijn man en ik hebben het er al zo vaak over om eens tijdens onze ‘datenight’ een echt Mexicaans te eten… superbedankt voor de review!! Dat scheelt een hoop uitzoeken ??

 4. Ik wil wel samen met mijn vrouw de nieuwe poncho gaan bekijken. Het is al weer (te) lang geleden dat we daar hebben gegeten. Stuur de bon maar naar ons!!

 5. Anita H. says:

  Ik kom bepaald niet dagelijks in Amsterdam, maar er zijn wel vaker gelegenheden om deze stad aan te doen. En dan is het wel erg leuk om al een eetadres paraat te hebben. Afhankelijk van de activiteit die ik dan gepland zou hebben (mocht ik winnen), neem ik dan graag een van mijn vriendinnen mee.

 6. De recensies maken me nieuwsgierig! Lijkt me geweldig! En leuk, lekker en gezellig natuurlijk.
  En ik denk dat ik al weet wie ik meeneem…..

 7. Susan Jansen says:

  Ik woon in Rotterdam en Popo was voorheen mijn ‘stamkroeg’…maar ben nadat ze verbouwd zijn nog niet geweest en natuurlijk ontzettend nieuwsgierig 🙂 Dus ik zou met deze super leuke actie mijn zusje meenemen voor een top avondje! Je kunt ons beide midden in de nacht wakker maken voor nacho’s, dus die staan sowieso op tafel dan 😉 Duimen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
DeedyLicious © Copyright 2021. All rights reserved.
Close