Ontbijt ‘van een week oud’

916

Ik hoor je hersenen kraken bij het lezen van de titel. Wees niet bang; ik eet écht geen gebakken ei of pannenkoek van een week oud op. Maar tóch eet ik wel eens een ontbijtje van een week oud, dat zelfs dan nog heel lekker is.

Honger de bonger

Aangezien ik ’s ochtends nogal moeilijk mijn bed uitkom, verspil ik het liefst zo min mogelijk tijd aan mijn ontbijt klaarmaken. Maar ik rol iedere dag toch echt mijn bed uit met een gigantisch honger-gevoel. Dus dat er snel iets klaargemaakt moet worden, dat snap je wel. 😉

Bakje muesli Weg met die dip!

Ik ontbijt sinds een tijdje elke dag met muesli en voel dat het erg goed voor me is. Niet zozeer omdat het zo gezond zou zijn, maar wel dat ik er beter op functioneer. Met regelmaat had ik last van enorme dips gedurende de dag en moest soms dan ook héél snel iets eten om niet van mijn stokje te gaan. Met een bak muesli met superfoods in de ochtend, merk ik dat ik nu niet om 10.00 uur, maar pas om 12.00 uur weer een beetje trek begin te krijgen. Het duurt veel langer voordat het mijn systeem uit is, dus sinds ik dit eet zijn mijn dipjes ook minder.

Zondag, mengdag

Maar omdat ik te lui ben om een bakje met alle ingrediënten klaar te maken op een werkdag, zorg ik dat het (bijna) kant en klaar op me staat te wachten. Op zondagmiddag meng ik alle ingrediënten van de aankomende week door elkaar. En zo heb ik een grote pot klaarstaan om de week energiek mee te beginnen!

Müsli mengen en scheppen in wechpotWat gaat er in?

1 zak muesli/cruesli (ik heb die van Ekoland gebruikt)
3 el gojibessen*
3 el incabessen*
2 el gedroogde cranberries*
2 el cacaonibs*
2 el gecrushte pecannoten

Optioneel: 1/2 tl Kaneelpoeder (yum!)

Wat ga je doen?

Doe alle ingrediënten in een grote, goed afsluitbare pot. Je hoeft nu s’ochtends alleen een bakje met yoghurt te vullen en een paar eetlepels van dit mengsel erbij te gooien. Je kunt er, als je een zoetekauw bent, eventueel nog een klein beetje honing aan toevoegen. Maar doordat de gedroogde vruchten al zoet zijn, is dit eigenlijk niet eens nodig.
Ben je een échte luilak en wil je niet eens de tijd nemen om thuis te eten, just like me: Neem dan gewoon een (goed afsluitbaar) bakje yoghurt mee naar het werk en een boterhamzakje met het muesli-mengsel. Gooi het, wanneer je computer staat op te starten, bij elkaar. Smullen maar! 

Potten aanrecht staand

*Voor gedroogd fruit kun je bijvoorbeeld terecht bij Ecomarkt, de biologische webwinkel. Maar je kunt hiervoor ook bij de natuurwinkel terecht.

KokenKoken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
DeedyLicious © Copyright 2021. All rights reserved.
Close