Snelle truc voor een huis vol bloemen

1.5K

Ik ben nooit echt een ‘meisje-meisje’ geweest die in katzwijm viel als haar vriendje een keer bloemen meenam. Ik heb het eerlijk gezegd nooit echt op bloemen gehad. Maar door de truc die ik je ga geven, ben ik het stiekem toch leuk gaan vinden. Dus hier een stille hint, het mag weer schat 😉

Vriendlief is niet de enige die weet dat je geen bloemen voor me mee hoeft te nemen. Als ik jarig ben, neemt mijn mama meestal een plant mee, in plaats van een bloemetje. Deze gaat ten eerste langer mee, maar ze weet ook dat ze mij niet blij maakt met een boeket die ik ter plekke nog moet schikken in een vaas, terwijl de visite klaarzit voor de koffie. Nee, die moeders van mij snapt het wel.
Maar soms vind ik het toch wel leuk om een beetje vrolijkheid in huis te halen. En dan loop ik weer te tobben met zo’n rotboeket. Ik krijg het namelijk nóóit zo mooi in een vaas als dat ik de bos kocht. En om het nou met elastiek en al in een vaas te plempen, vind ik écht niet kunnen.
Ik ben er dan ook maar mee gestopt om dit te proberen en heb een handigheidje ontdekt om simpel en snel mijn huis vol bloemen te zetten, zonder te zitten klooien met boeketten.

Wat heb je nodig?

  • 1 groot boeket bloemen naar keuze
  • kleine vaasje
  • leuke lege flesjes
  • een kniptang/stevige schaar/mesje
  • schenkkan
  • een lekker muziekje op de achtergrond

 

Wat ga je doen?

Het leukste van allemaal, daar beginnen we mee: het werk van de bloemist teniet doen (sorry voor de moeite bloemenman 😀 ). Trek het boeket uit elkaar en maak een stapeltje per bloemensoort. Nu weet je een beetje wat er in het boeket zit en kun je grofweg uitrekenen hoeveel flesjes en vaasje je nodig hebt.

Snelle tip voor een huis vol bloemen | www.deedylicious.nlIk snij/knip een bloem wat korter en test even hoe deze in het vaasje valt. Ik vind het mooi als hij een paar centimeter boven het vaasje uitsteekt. Als je de juiste lengte hebt bepaald, hou je deze als ‘dummy’ voor de rest van de bloemen. Ik pak van elke bloem 1 exemplaar en snij deze op dezelfde lengte. Ook het groen gebruik ik.
Schenk met de kan wat water in de vaasjes. Ik probeer te vermijden dat er bladeren in het water komen te staan, aangezien deze hierdoor snel gaan rotten. Het water wordt dan snel van slechte kwaliteit en dat doet je bloemen geen goed. De onderste bladeren trek ik er dan ook vanaf.
Ik steek dit alles in het vaasje, met de bladeren zoveel mogelijk aan de buitenrand ingestoken. Als het vaasje vol is, begin ik met de volgende.

Snelle tip voor een huis vol bloemen | www.deedylicious.nlIk heb meestal op de salontafel een rekje met kleine flesjes staan, waar je per flesje prachtig 1 bloem in kunt steken. In elk potje liefst een andere. Heb je nog wat groen over, korte takjes met wat blad of wat gipskruid? Steek deze aan de zijkant van de bloemen en je hebt een mini-boeketje.

Snelle tip voor een huis vol bloemen | www.deedylicious.nlIk haal elke week de oude bloemen tussenuit en vul deze aan met wat losse bloemen die ik bij de bloemist heb gekocht. En vind je bloemen van de bloemist te duur? Bij de supermarkt hebben ze al een prachtig boeket voor €8,00 en ik heb daar meer dan anderhalve week plezier van gehad. De rozen waren bij mij op een gegeven moment echt uitgebloeid. Maar het gipskruid deed het nog prima. Ik heb toen wat prachtige dahlia’s gekocht, die kon ik per stuk kopen. De vaasjes zijn dan weer gezellig vol en dat alles voor een schappelijk bedrag.

Geniet van een huis vol bloemen door de vaasjes verspreid in je woonkamer te plaatsen.

Ik ben benieuwd of jullie ook wel eens lopen te tobben met een boeket? Of ben ik de enige die af en toe de bloemen uit het raam wil gooien bij een poging het te schikken?

KokenKoken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
DeedyLicious © Copyright 2021. All rights reserved.
Close