Stanley thermosfles; duurzaam theeleuten

4.9K

Als je van voor 1980 bent, dan ken je hem heel goed; de thermosfles. Deze -meestal van kunststof gemaakte- fles hield vroeger je moeders koffie lekker warm op het strand of onderweg naar je vakantiebestemming. Als je mazzel had, zat er op jouw – met een retro print bedrukte – thermoskan een pompje, zodat je je eigen koffietap had. Ik vond het altijd geweldig leuk om koffie ’te zetten’ voor mijn moeder met zo’n thermoskan. Zo’n thermoskan staat voor mij dan ook gelijk aan ‘vakantie.’ Maar sinds ik zelf deze Stanley thermosfles in huis heb (zonder pomp overigens 😉 ) heb ik dat gevoel het hele jaar door een beetje.

Stanley thermosfles; duurzaam theeleuten | www.deedylicious.nl

Stanley thermosfles; duurzaam theeleuten

Ik kocht de Stanley thermosfles in de tijd dat ik nét voor mijzelf begon als zzp’er. Ik ben namelijk een enorme theeleut en zet aardig wat ‘bakkies’ op een dag. En op een dag ging gerust 6x de waterkoker aan voor een kopje warme thee. Maar telkens die waterkoker aan, dat kost stiekem best veel stroom. Ik vond dat zo zonde, dat ik in deze thermosfles investeerde. Nu kook ik 1x per dag een hele volle waterkoker en schenk deze direct in de thermosfles. Ik doe hier een hele dag mee en zelfs na 24 uur (!!) komt er nog warm water uit. Ideaal dus om de hele dag thee mee te leuten én tegelijkertijd energie mee te besparen.

Drink ook duurzaam en shop deze handige thermoskan nu online! Hij gaat een leven lang mee en kan tegen een stootje. Ideaal op vakantie, onderweg én op kantoor.

Stanley thermosfles; duurzaam theeleuten | www.deedylicious.nl

Chill out man!

Dat de thermosfles ook in de zomer plezier kan geven, bewees de hittegolf van 2018. Deze zomer gaat wat mij betreft de boeken als de heetste ever. Het was in mijn kantoortje na 13:00 uur niet meer te harden en moest dan ook verkoeling zoeken buiten mijn kantoormuren. Ik spaarde het werk op dat ik op de laptop kon doen en installeerde mijzelf in de tuin ergens onder een parasol. Maar natuurlijk niet zonder koel drankje. Onze tuin is nogal groot en ik heb dan ook geen zin om telkens naar binnen te lopen, telkens als ik een vers koel drankje wil. Daarvoor gebruikte ik ook deze thermosfles. Want deze houdt je drankjes ook perfect koel! Ik stort hem meestal halfvol met ijs en schenk hem vol met water,  aanmaaklimonade of zelf gemaakte Ice Tea. Het leuke is dat je na een paar uur, nog steeds de ijsklonten hoort klingelen. Hij doet dus perfect zijn werk!

Stanley thermosfles; duurzaam theeleuten | www.deedylicious.nl

Plastic waste

Ik heb bewust voor deze Stanley thermosfles gekozen, omdat ik een beetje klaar ben met al het plastic. Veel thermos- of isoleerkannen zijn aan de buitenkant van plastic en daardoor lekker voordelig geprijsd. Maar plastic is echt een groot probleem in de wereld en ik ben de laatste jaren bewuster aan het shoppen. Ik wil duurzamere producten in huis die voor een kleinere ecologische voetprint zorgen. Zo heb ik dan ook geïnvesteerd in een roestvrijstalen thermosfles die wat prijziger is, maar wel een leven lang meegaat. Hij heeft een inhoud van 1 liter en de dop is te gebruiken als beker. Heel handig als je hem meeneemt tijdens een weekendje kamperen. Hij heeft een handvat waarmee je hem makkelijk kunt dragen en is waterdicht.

Stanley thermosfles; duurzaam theeleuten | www.deedylicious.nl

Ontkalken

Eens in de paar maanden moet ik hem even ontkalken, want dan begint er zich een beetje kalkaanslag in te vormen. Dit verwijder ik heel eenvoudig door een citroen in partjes te snijden en deze uit te knijpen in de fles. Gooi ze erin en schenk de kan vol met kokend water. Schud de fles af en toe goed en gooi na 4 uur leeg (pas op want dit water is nog steeds gloeiend heet!). Spoel een paar keer goed om met water en je fles is weer helemaal als nieuw. Doe dit een paar keer per jaar en je hebt echt je leven lang plezier van deze thermosfles!

Mijn favoriete thee die je hierboven op de foto ziet is van Foodelicious.

In dit artikel wordt een affiliate link gebruikt. Lees hier meer over in mijn disclaimer.

KokenKoken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
DeedyLicious © Copyright 2021. All rights reserved.
Close