Uientaartje met Parmezaanse kaas

1.4K

Bij het lezen van de titel Zoete uien quiche op de blog van Foodstyle, begon ik al te watertanden. Want wat is er lekkerder dan gekarameliseerde uien? En ho√© lekker klinkt het dat dit in een quiche is verwerkt? Je begrijpt het vast dat ik eigenlijk al snel wist wat ik wilde maken voor de FoodBlogSwap van deze maand ūüėČ

Twist around!

Ik had deze maand helaas niet heel veel tijd om te besteden voor de FBS en was¬†in de haast een aantal¬†van de ingredi√ęnten vergeten mee te nemen bij het boodschappen doen. Maar eigenlijk kwam dit wel goed uit, want dit hield in dat ik toch creatief te werk moest gaan en heb dan ook wat ingredi√ęnten uit het originele recept vervangen. Zo ging er in het oorspronkelijke recept geitenkaas¬†en laat ik dat nou net zijn vergeten.¬†Gelukkig had ik nog een restje Parmezaanse kaas liggen en heb dat gebruikt. En in plaats¬†van die paar eetlepels cr√®me fraiche heb ik er een paar eetlepels yoghurt in gedaan.

Het¬†uientaartje is erg goed bevallen, maar ‚Äďja ik heb een maar‚Äď ik ga de volgende keer de ahorn siroop eruit laten en de uien ‘echt’ laten karameliseren. Met siroop heb je een hele snelle variant van gekarameliseerde uien, maar ik vind de smaak iets te overheersend. Gewoon de uien langzaam laten garen totdat ze mooi goudgeel van kleur zijn, vind ik toch iets lekkerder. Het duurt even, maar dan heb je wel n√©t even een lekkerdere smaak aan je uien zitten.

Uientaartje met Parmezaanse kaas | www.deedylicious.nl

Uientaartje met Parmezaanse kaas

Porties 1 taartje
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 50 min

Benodigdheden

  • ronde bakvorm/ovenschaal van +- 20 cm doorsnede

Ingredi√ęnten

  • 5 bladen filodeeg
  • 3 uien in dunne halve ringen
  • 1 rode ui in dunne halve ringen
  • 2 el ahorn siroop
  • 1 teen knoflook
  • 2 eieren
  • 2 el yoghurt
  • 80 gr Parmezaanse kaas
  • peper en zout
  • 1¬Ĺ el zonnebloemolie

Instructies

  • Verwarm je oven voor op 175ňöC.
  • Fruit de uien¬†aan met 1,5 el. zonnebloemolie. Wanneer ze zacht beginnen te worden snij je de knoflookteen fijn en bak je deze even mee.
  • Zet het vuur hoog en doe de ahorn siroop erbij. Roer goed door en na twee minuten mag het van het vuur.¬†Schep het over in een¬†schaal en laat¬†het iets afkoelen.
  • Mix de eieren, de cr√®me fraiche en de geraspte kaas goed door elkaar. Schep hier¬†de uien doorheen en maak af met flink wat peper en nog een beetje zout.
  • Vet de bakvorm licht in en leg de vellen filodeeg een voor¬†een in de vorm. Je kunt ze tussendoor nog met olie bestrijken, daar worden ze extra knapperig van.
  • Giet nu de vulling op de vellen en bak dit in 30 minuten af.
  • Dit uientaartje hap je heerlijk¬†weg als lunch, maar is met een salade on the side ook prima als diner.

Notities

Eet smakelijk!
Gang: Bijgerecht, Borrelhapje, Hoofdgerecht
Keuken: Frans
Trefwoord: Quiche

FoodBlogSwap recepten

Wat maakte ik al eerder?
KokenKoken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Close
DeedyLicious © Copyright 2021. All rights reserved.
Close