Ga terug

Bietenquiche met spinazie en feta

Porties 3 personen
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 45 min
Totale tijd 1 uur

Ingrediënten

  • 2 el bakolijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 4 tenen knoflook 2 fijngehakt, 2 geraspt (voor de tzatziki)
  • 100 gr baby spinazie
  • peper
  • zout
  • 1 rol kant-en-klaar hartig taartdeeg
  • 4 el paneermeel
  • 100 gr feta verkruimeld
  • 200 gr biet voorgekookt en in blokjes
  • 4 eieren
  • 200 ml volle melk
  • 4 takjes munt blaadjes fijngehakt
  • 1 el gedroogde oregano
  • ½ komkommer geraspt en uitgelekt
  • 4 el Griekse yoghurt
  • olijfolie extra vergine

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180˚.
  • Bak in een koekenpan de ui en de 2 tenen fijngehakte knoflook zachtjes aan in de olie, tot de ui glazig is. Voeg de spinazie toe en laat even slinken. Breng op smaak met peper en zout. Schep het in een zeef en laat goed uitlekken.
  • Leg het hartige taartdeeg in een ingevette quichevorm (ik had een rechthoekige, maar rond kan ook) en snijd overtollige randjes af (of laat hem lekker rustiek zoals die van mij en laat het overhangen). Prik gaatjes in de bodem en verdeel het paneermeel over de bodem.
  • Klop de eitjes los en schenk hier de melk bij, roer goed door. Verkruimel, de feta door het ei-mengsel, doe de munt, oregano, bietenblokjes en uitgelekte spinazie erbij, breng op smaak met peper en zout en roer goed door. Schenk het mengsel in de vorm en verdeel het gelijkmatig over de bodem.
  • Bak in 30 – 45 minuten in de oven. Test na 30 minuten met een satéprikker of de binnenkant gaar is.
  • Maak in de tussentijd de tzatziki door de uitgelekte komkommer te mengen met de yoghurt, knoflook en wat zout. Voeg eventueel wat olijfolie toe.
  • Serveer een lekker stuk quiche per persoon met een flinke lepel tzatziki.
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: Hartige taart, Makkelijk, Quiche