Verhit een braadpan met de olie en boter en bak de kipfilet rondom goudbruin. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan, verpak in aluminiumfolie en bewaar voor later.
Bak in dezelfde pan de ui, paprika en knoflook 3 minuten aan. Voeg de tijm, aardappels, bouillon en citroensap toe. Breng op smaak en laat op zacht vuur 10 minuten garen. Schep regelmatig om.
Voeg de doperwten en worteltjes toe met de room en gaar nog 8 minuten mee. Snijd de kip grof en voeg deze de laatste paar minuten toe en schep goed om.
Serveer in een diep bord, schenk wat extra saus erover en garneer met vers gehakte peterselie.
Notities
Dit recept smaakt ook lekker met kippendijen. Ik maakte dit recept voor 2 personen, maar met gemak draai je het recept om voor 4 personen. Voeg extra kip, groenten en vocht toe en je hebt een heerlijke maaltijd op tafel voor een heel gezin!