Haal het deeg uit de koeling en verwarm de oven voor op 190°.
Fruit de ui en knoflook in de olie tot de ui glazig is. Voeg de spitskool toe en roerbak 5 minuten mee tot het is geslonken.
Voeg de bouillon toe samen met het venkelzaad en de salie. Breng op smaak met zout en peper. Laat het spitskoolmengsel 10 minuten rustig inkoken.
Meng ondertussen de ricotta met balsamico en zet weg.
Voeg de pompoenblokjes, kipreepjes en geroosterde paprika toe aan de spitskool en bak 2 minuten mee.
Rol het deeg uit op een bakplaat en smeer in het midden de ricotta uit. Hou 3 cm rondom vrij. Schep daarop het spitskoolmengsel en bestrooi met Parmezaanse kaas en pijnboompitten. Vouw de randen deeg naar binnen dicht.
Bak 45 minuten in de oven tot het deeg een goudbruin kleurtje heeft gekregen.
Serveer met verse basilicum.