Ga terug

Hartige galette met pompoen en spitskool

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 45 min
Totale tijd 1 uur 5 min

Ingrediënten

  • 1 rol koelvers quichedeeg bijvoorbeeld Tante Fanny
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 2 el olijfolie
  • 1 spitskool grof gehakt
  • 100 ml (groenten)bouillon
  • 1 tl venkelzaad gemalen
  • 4 blaadjes gedroogde salie
  • zout
  • peper
  • 1 bakje ricotta
  • 2 el balsamico
  • 200 gr pompoen in blokjes
  • 100 gr gerookte kip dunne reepjes
  • 1 gegrilde paprika grof gehakt
  • 50 gr Parmezaanse kaas geraspt
  • 2 el pijnboompitten
  • basilicum alleen blaadjes

Instructies

  • Haal het deeg uit de koeling en verwarm de oven voor op 190°.
  • Fruit de ui en knoflook in de olie tot de ui glazig is. Voeg de spitskool toe en roerbak 5 minuten mee tot het is geslonken.
  • Voeg de bouillon toe samen met het venkelzaad en de salie. Breng op smaak met zout en peper. Laat het spitskoolmengsel 10 minuten rustig inkoken.
  • Meng ondertussen de ricotta met balsamico en zet weg.
  • Voeg de pompoenblokjes, kipreepjes en geroosterde paprika toe aan de spitskool en bak 2 minuten mee.
  • Rol het deeg uit op een bakplaat en smeer in het midden de ricotta uit. Hou 3 cm rondom vrij. Schep daarop het spitskoolmengsel en bestrooi met Parmezaanse kaas en pijnboompitten. Vouw de randen deeg naar binnen dicht.
  • Bak 45 minuten in de oven tot het deeg een goudbruin kleurtje heeft gekregen.
  • Serveer met verse basilicum.

Notities

Wil je liever zelf het deeg maken, bekijk dan het recept van deze quiche eens.
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: Galette, Hartige taart, Pompoen