Ga terug

Gevulde courgette met een Mexicaans tintje

Porties 2 personen
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 35 min

Ingrediënten

  • 1 grote courgette
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 el olijfolie
  • 300 gr gehakt
  • 1 zak HAK burritoschotel
  • 1 hand nachos
  • 3 el geraspte kaas
  • ½ tl gerookt paprikapoeder
  • 2 stengels bosui in dunne ringen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°
  • Halveer de courgette over de lengte en schep deze leeg. Bewaar het vruchtvlees. Bak de halve courgettes 15 minuten in de oven me de opening naar boven.
  • Fruit ondertussen de ui met de courgettevulling in de olie tot de ui glazig is.
  • Meng de zure room met het gerook paprikapoeder en bewaar koel tot serveren.
  • Voeg het gehakt toe aan de ui en courgette en bak rul. Voeg dan de burritoschotel toe en warm even mee. Vul dehalve courgettes met het gehaktmengsel.
  • Verkruimel de nacho’s tot kleine stukjes en meng met de kaas. Strooi over de courgette en plaats deze terug in de oven. Bak tot de kaas is gesmolten.
  • Serveer een helft per persoon en garneer met wat zure room en de bosui.

Notities

Ik maakte het recept voor 2 personen, maar is gemakkelijk te verdubbelen.
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: Gevulde courgette, Makkelijk