Ga terug

Tomatenrijst met courgette, feat en tomaten uit eigen tuin

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 35 min

Ingrediƫnten

  • 1 kg tomaten
  • 2 tenen knoflook gepeld
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 courgette in blokjes
  • 225 gr rijst
  • zout
  • peper
  • 2 tl tijm
  • 5 blaadjes basilicum grof gehakt
  • 200 gr feta
  • 5 takjes platte peterselie grof gehakt
  • 2 el pijnboompitten geroosterd

Instructies

  • Snijd de tomaten kruislings in bij het kontje en kook deze 3 minuten in een ruimte pan kokend water. Haal ze uit de pan en leg in koud water. Pel het vel eraf, doe het vruchtvlees in de blender met de knoflooktenen en mix tot een gladde saus.
  • Fruit de ui aan tot deze glazig is en voeg de courgetteblokjes toe. Bak deze 5 minuten mee.
  • Voeg de rijst toe en bak deze 3 minuten mee. Blijf wel roeren. Breng op smaak met peper, een flinke snuf zout en de tijm.
  • Voeg dan de tomatensaus toe, let op dat de rijst onderstaat. Als het te weinig vocht is, voeg je een kopje water toe. Zet de deksel op de pan en laat minstens 10 minuten zachtjes pruttelen onder af en toe roeren.
  • Haal de deksel van de pan en laat de rijst droger koken onder regelmatig roeren. Wanneer het meeste vocht weg is, is het klaar.
  • Roer de basilicum erdoorheen en proef of er nog zout of peper bij moet.
  • Serveer met verkruimelde feta, peterselie en de pijnboompitten.
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Grieks
Trefwoord: Feta, Rijst