Ga terug

Courgettesoep met Curry Madras

Porties 2 liter
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 40 min

Ingrediënten

  • 3 el olijfolie
  • 2 rode uien in grove stukken
  • 1 winterwortel in grove stukken
  • 2 courgettes (ca. 800 gr) in grove stukken
  • 2 tl curry madras specerijen
  • 1,5 l (groente)bouillon
  • 200 gr kruimige aardappels geschild en in grove stukken
  • 2 el yoghurt
  • 5 takjes platte peterselie grof gehakt
  • 4 naans

Instructies

  • Verhit een flinke soeppan met de olie en bak de ui en wortel hierin, tot de ui glazig begint te worden. Voeg dan de courgettes en de specerijen toe en bak 5 minuten mee. Roer regelmatig.
  • Schenk de bouillon erbij en voeg daar de aardappelblokjes aan toe. Kook dit nog zo’n 20 minuten tot de aardappel en wortel zacht is.
  • Pureer de soep glad met een staafmixer. Als je de soep te dik vindt, voeg er dan een kopje water aan toe.
  • Garneer met wat yoghurt en gehakte peterselie en serveer met een lekkere naan.

Notities

Ik gebruik altijd de curry madras specerijen van Jonnie Boer.
Hoeft het niet vegetarisch te zijn, dan kun je de groentebouillon ook vervangen voor kippenbouillon. 
Gang: Soep
Trefwoord: Courgette, Makkelijk