Ga terug

Vegetarische wrap met zoete aardappel en chiliyoghurt

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min

Ingrediënten

  • 4 tortillawrap (medium grootte)
  • 1 rode ui in ringen
  • 1 gele paprika in dunne reepjes
  • 1 rode paprika in dunne reepjes
  • 3 zoete aardappels geschild en in blokjes
  • 2 el olijfolie
  • tl curry madras specerijen
  • 70 gr tomatenpuree
  • zout
  • peper
  • 125 ml yoghurt
  • 5 el chilisaus
  • 50 gr platte peterselie grof gehakt
  • 85 gr veldsla
  • 4 tomaten in plakken

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Neem 4 vuurvaste schaaltjes en zet deze ondersteboven op een ovenrooster en leg de wraps hier bovenop. Druk ze goed aan zodat ze er omheen vouwen. Bak in 10 minuten knapperig in de oven.
  • Bak de ui en paprika in de olijfolie en voeg de zoete aardappel toe. Bak tot de zoete aardappel goudbruin bakt. Voeg de curry madras kruiden toe en bak 1 minuut mee.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee. Blus af met de chilisaus en roer goed door. Voeg op het laatst de peterselie toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Meng ondertussen de yoghurt met chilisaus en zet weg (hou je wel van pit, doe er gerust wat extra chilisaus in).
  • Haal de wraps uit de oven en zet op een bord met de open kant naar boven zodat het een bakje wordt. Vul deze met een hand veldsla en verdeel het zoete aardappel mengsel hierover.
  • Schenk er wat van de yoghurt overheen en serveer met plakjes tomaat.
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: Wraps, Zoete aardappel