Ga terug

Vegetarische taquito's met Pico de Gallo

Porties 8 stuks
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 40 min

Ingrediënten

  • 4 el zonnebloemolie
  • 1 grote ui in dunne ringen
  • ½ rode paprika in dunne reepjes
  • 1 tl suiker
  • 3 zoete aardappels geschild en in kleine blokjes
  • 1 tl curry madras specerijen
  • zout
  • peper
  • 8 el yoghurt
  • 1 tl Sriracha
  • 8 gordita's (kleine wraps)
  • 2 tomaten zonder pitjes in kleine blokjes
  • ½ rode ui in dunne ringen
  • ½ bosje koriander fijngehakt
  • 1 limoen in partjes

Optioneel

  • ½ rode peper fijngehakt

Instructies

  • Verhit een koekenpan met 2 el olie en bak hierin de (gele) ui en paprika op middelhoog vuur tot de ui zacht begint te worden. Voeg de suiker toe, roer goed om en laat 10 minuten zachtjes bakken. Als het vocht is opgelost en droog dreigt te bakken, voeg je 1 el water toe. Haal na de baktijd van het vuur af en bewaar voor later.
  • Bak ondertussen in een andere pan de zoete aardappelblokjes in de overige olie goudbruin. In de laatste 3 minuten mag de curry madras erbij. Haal van vuur af en schep in een grote kom. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de yoghurt met de Sriracha en voeg de helft toe aan de aardappelblokjes samen met de ui en paprika. Laat even afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 190˚C.
  • Schep op elke gordita 1 el van het aardappelmengsel en rol stevig op. Leg deze op een bakplaat met de flap naar beneden. Druk even aan zodat ze blijven liggen. Bak ze 10 minuten in de oven of tot de randen goudbruin zijn.
  • Maak ondertussen de Pico de Gallo door de tomaten, rode ui, koriander en eventueel rode peper door elkaar te mengen. Breng op smaak met wat vers geperst limoensap en een snufje zout.
  • Serveer de taquito’s op een grote schaal met de Sriracha yoghurt en Pico de Gallo ernaast.
Gang: Borrelhapje
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: Curry Madras, Wraps