Ga terug

De 'altijd goed pasta' van DeedyLicious

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 35 min
Totale tijd 50 min

Ingrediƫnten

  • 3 el olijfolie
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 2 wortels in kleine blokjes
  • 1 selderijstengel in kleine blokjes
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 500 gr rundergehakt (of half-om-half)
  • 3 takjes tijm alleen de blaadjes of gebruik 1 tl gedroogde tijm
  • 1 takje rozemarijn alleen de blaadjes of gebruik 1 tl gedroogde tijm
  • 3 el balsamico
  • 70 gr tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gr)
  • zout
  • peper
  • 400 gr penne
  • 1 blok Parmezaanse kaas geraspt
  • 4 takjes basilicum alleen de blaadjes
  • pijnboompitten geroosterd

Instructies

  • Verhit een grote hapjespan met de olie en fruit op middelhoog vuur de ui, wortel, selderij en knoflook aan. Wanneer de ui glazig begint te worden mag het gehakt in de pan met de tijm, rozemarijn en salie. Bak rul.
  • Voeg de balsamico toe en laat 1 minuut stoven. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak dit 3 minuten mee.
  • Voeg de tomatenblokjes toe, breng op smaak met peper en zout en laat 30 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op de pan.
  • Kook de penne volgens de aanwijzingen op het pak. Giet af en voeg direct toe aan de saus. Scheur de basilicum grof en voeg als laatste toe aan de pasta. Meng goed door elkaar.
  • Serveer met vers geraspte Parmezaanse kaas en de pijnboompitten.
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Pasta