Ga terug

Pumpkin Spice pompoencurry

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 35 min
Totale tijd 45 min

Ingrediënten

  • 4 tl gemalen kaneel
  • 2 tl gemberpoeder
  • 1 tl kruidnagel gemalen
  • 1 tl piment
  • ½ tl nootmuskaat
  • ½ flespompoen in blokjes
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 1 rode paprika in dunne reepjes
  • 1 zoete aardappel geschild en in blokjes
  • 3 el olijfolie
  • 1 el bruine suiker
  • 1 tl Sriracha
  • 2 tomaten in blokjes
  • 250 ml kokosmelk
  • zout
  • peper
  • 200 gr zilvervliesrijst
  • 3 el amandelen geroosterd en gehakt
  • 1 bosje koriander fijngehakt

Instructies

  • Maak de Pumpkin Spice mix door de kaneel met het gemberpoeder, kruidnagel, piment en nootmuskaat te mengen. Bewaar voor later.
  • Bak op middelhoog vuur de pompoen, ui, knoflook, paprika en zoete aardappel in een grote pan met de bakolijfolie.
  • Voeg als de ui glazig begint te worden de bruine suiker toe met 3 theelepels van de Pumkin Spice. Zet het vuur laag en roer goed door tot het lekker begint te geuren.
  • Voeg de Sriracha en tomaten toe en laat 5 minuten stoven.
  • Schenk de kokosmelk erbij, breng op smaak met peper en zout en laat de currysaus 15 minuten pruttelen.
  • Kook ondertussen de rijst volgens de verpakking.
  • Voeg in de laatste 5 minuten de boontjes aan de currysaus toe.
  • Serveer de rijst met een flinke lepel currysaus. Bestrooi met amandelen en gehakte koriander.
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: Herfst, Pompoen, Rijst