Ga terug

Currysoep met zoete aardappel en naan

Porties 2 liter
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 40 min

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 1 prei in dunne ringen
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 1 winterwortel in kleine blokjes
  • 1 gele paprika in kleine blokjes
  • 2 tenen knoflook grofgehakt
  • 500 gr zoete aardappel geschild en in blokjes
  • 3 cm gember geraspt
  • el currypasta van Patak
  • l groentebouillon
  • 250 ml kokosmelk
  • zout
  • peper
  • 5 takjes koriander grofgehakt
  • 4 naans

Optioneel

  • cashewnoten

Instructies

  • Fruit de prei, ui, wortel, paprika en knoflook in de olijfolie. Voeg na 5 minuten de zoete aardappel toe met de gember en currypasta. Meng goed en laat even mee bakken.
  • Voeg dan de groentebouillon toe en laat 20 minuten pruttelen tot de aardappel gaar is.
  • Doe de kokosmelk erbij en mix de soep glad met een staafmixer. Breng eventueel op smaak met wat peper en zout.
  • Serveer de soep met de gehakte koriander, vers gebakken naans en eventueel een lepeltje crème fraîche of yoghurt.

Optioneel

  • Strooi er een handje gehakte cashewnoten overheen voor een lekkere crunch.
Gang: Soep
Trefwoord: Curry, Makkelijk, Zoete aardappel