Kook de wortel -en aardappelsblokjes een minuut of 5 in gezout water. Giet de aardappels en wortels af en dep een beetje droog.
Meng de wortel en aardappels in een grote kom met de rode ui, biet, gemalen komijn, tijm en verkruimelde feta. Meng voorzichtig door elkaar. Breng op smaak met peper en zout en voeg een scheut olie toe.
Verwarm de oven voor op 225˚ en zet een met bakpapier bekleede bakplaat klaar.
Snijd de loempiavellen door de helft, zodat je uit elk vel 2 langwerpige stroken hebt.
Bestrijk het vel aan de randen even met wat olie en leg een eetlepel vulling onderaan de strook in het midden. Laat de randen rondom vrij. Rol de loempia op tot je bij het midden bent. Vouw nu de lange zijkanten naar binnen en rol verder op. Plak het randje goed vast aan de rol en leg zo met de naad naar beneden op de bakplaat.
Vul een ovenplaat met de loempia’s en bestrijk deze met wat zonnebloemolie. Bak ze zo’n 20 minuten in de oven*. Draai ze halverwege even om.
Serveer op een grote schaal. Serveer er eventueel een beetje chilisaus bij, alhoewel dit eigenlijk niet echt nodig is.