Ga terug

Spinaziesalade met zoete aardappel en mosterd

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 40 min

Ingredi├źnten

  • 4 zoete aardappels geschild en in kleine blokjes
  • 3 el olijfolie
  • 3 el grove mosterd
  • zout
  • peper
  • 4 el olijfolie extra vergine
  • 4 el citroensap
  • 1 el ahornsiroop
  • 200 gr spinazie
  • 1 krop romaine sla grof gehakt
  • 50 gr blanke amandelen geroosterd en fijngehakt
  • 2 appels (zoet) gehalveerd, in dunne plakjes
  • 2 avocado's in dunne plakjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180┬░C.
  • Meng de aardappel met bakolijfolie, 1 eetlepel mosterd en wat zout en peper.
  • Rooster 25 minuten tot de aardappel zacht is.
  • Maak ondertussen de dressing door de extra vierge olijfolie, citroensap, ahornsiroop en 2 eetlepels mosterd te mengen. Breng op smaak met zout en peper.
  • Haal de zoete aardappel uit de oven. Meng de spinazie, sla en zoete aardappel. Leg daar bovenop de appel, avocado, grof gehakte amandelen breng op smaak met de mosterddressing.
Gang: Hoofdgerecht, Lunch, Salade
Trefwoord: Spinazie, Zoete aardappel, Zomer