Ga terug

Frambozenijsjes met yoghurtcornflakes

Porties 10 ijsjes
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 5 min
Opstijven in de vriezer 4 uur
Totale tijd 4 uur 15 min

Benodigdheden

  • IJsvormpjes
  • IJsstokjes

Ingredi├źnten

  • 220 gr frambozen eventueel uit de diepvries
  • 400 ml slagroom
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 4 el yoghurtcornflakes of gepofte rijst of stukjes witte chocolade

Instructies

  • Verwarm de frambozen in een steelpannetje, totdat ze uit elkaar beginnen te vallen. Doe deze in een grote mengkom. Voeg de gecondenseerde melk toe en meng goed.
  • Klop de slagroom stijf in een vetvrije kom.
  • Spatel nu luchtig de slagroom door het frambozenmengsels en meng op het laatst wat yoghurtfcornflakes erdoor. Leg op de bodem van de vormpjes wat yoghurtcornflakes en vul de ijsvormpjes.
  • Plaats deze in de vriezer en wacht minstens 4 uur tot ze helemaal uitgehard zijn, alvorens aan te vallen.

Notities

Heb je geen yoghurtcornflakes? Deze ijsjes zijn ook lekker met gepofte rijst of wat grof gehakte witte chocolade er doorheen.
Eet ze volgens het bovenstaande recept ├│f dompel ze nog even onder in de gesmolten chocolade. Leg ze na het dompelen op een bakpapiertje en laat de chocolade uitharden in de vriezer.
Gang: Nagerecht
Trefwoord: IJs, Makkelijk, Zoet, Zomer