Ga terug

Spaghetti met Siciliaanse gehaktballetjes

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 40 min

Ingrediënten

  • 500 gr rundergehakt of half-om-half
  • 1 ei
  • 4 takjes platte peterselie fijngehakt
  • 2 el paneermeel
  • 2 tl gedroogde oregano
  • ¼ tl venkelzaad
  • ½ tl knoflookpoeder
  • zout
  • peper
  • olijfolie
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 1 wortel in kleine blokjes
  • 1 rode paprika in kleine blokjes
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 2 takjes rozemarijn
  • 140 gr tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gr)
  • 3 el balsamico
  • 350 gr spaghetti
  • 3 takjes basilicum alleen de blaadjes
  • 1 blok Parmezaanse kaas geraspt

Instructies

  • Meng het gehakt met ei, peterselie, paneermeel, oregano, venkelzaad,  knoflookpoeder, peper en zout. Maak balletjes ten grootte van een golfbal.
  • Braad de balletjes in 2 el olie rondom bruin in een hoge pan. Haal ze uit de pan en bak de ui, wortel en paprika in nog 1 el olie. Voeg het takje rozemarijn toe en knoflook. Schenk de balsamicoazijn toe en roer goed door.
  • De tomatenpuree mag erbij, laat dit even meebakken. Schenk de tomatenblokjes erbij en leg de balletjes hierin. Laat dit 10 minuten pruttelen. Kook de spaghetti en meng de pasta met de saus.
  • Serveer met verse blaadjes basilicum en geraspte Parmezaanse kaas.
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Pasta, Sicilië