Ga terug

Griekse Salade

Porties 2 personen
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 5 min
Totale tijd 10 min

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 6 tomaten
  • 200 gr feta (lekker vers van de griekse traiteur)
  • 1 rode ui
  • handvol zwarte olijven zonder pit
  • olijfolie (extra vergine met zachte smaak)
  • gedroogde oregano
  • peper

Instructies

  • Was en snijd de tomaten en komkommer grof. Het mogen best grote stukken blijven. Lekker makkelijk ;-) Verdeel dit over twee diepe borden.
  • Hak de ui door de helft en snijd van beide helften dunne ringen. Verdeel over elk bord een halve ui.
  • Meng alles door elkaar met wat olijven en strooi er de gedroogde oregano overheen.
  • Brokkel de feta wat kleiner of leg het – zoals de Grieken doen – gewoon als plak/blok bovenop de salade.
  • Schenk olijfolie over de feta, wees hier niet te zuinig mee, en maak het af met een klein snufje peper en natuurlijk nog wat oregano.
  • Schenk een glaasje wijn in en eet dit lekker in het zonnetje op.

Notities

Uiteraard is dit ook heerlijk als bijgerecht.
Serveertip: Serveer de salade met een stukje brood. Heerlijk om de achtergebleven sappen van de groente en olijfolie uit het bord te dippen.
Variatietip: Voeg een eetlepel kappertjes toe en fijn gesneden stukjes paprika. Gerookte paprika is ook erg lekker.
Eet smakelijk!
of zoals ze in Griekenland zeggen: kalí órexi
Gang: Bijgerecht, Voorgerecht
Keuken: Grieks
Trefwoord: Feta, Grieks, Salade