Ga terug

Appel-aardbeiencakejes, wie jarig is trakteert!

Porties 30 cakejes
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 40 min
Totale tijd 55 min

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 500 ml zure room
  • 400 gr fijne kristalsuiker + extra
  • 2 appels (zure bijvoorbeeld Granny Smith), geschild en in blokjes
  • 400 gr bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 tl citroenrasp
  • 300 gr aardbeien in partjes
  • poedersuiker
  • mengkom
  • muffinvorm

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Roer de eieren, zure room, suiker, citroenrasp en appel in een kom goed door elkaar. Zeef de bloem, het bakpoeder en de kaneel boven dit mengsel en schep alles door elkaar of gebruik hiervoor een mixer.
  • Schep de vormpjes in de muffinvorm tot 2/3 vol. aangezien ze nog flink gaan rijzen.
  • Verdeel de stukjes aardbeien over de bakjes en bestrooi ze met een klein beetje suiker.
  • Zet in de oven en in 35 tot 40 minuten gaar in de oven. Laat ze even afkoelen voordat je ze met poedersuiker bestrooid.
  • Zet ze op een mooie schaal of gezellig bord en uitdelen maar!
Gang: Borrelhapje, Tussendoortje
Trefwoord: Aardbei, Cake, Feest, Zoet