Ga terug

Chicken bowl met citroenrijst

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 25 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 40 min

Benodigdheden

  • ovenbestendige koekenpan

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ tl chilipoeder
  • ½ tl knoflookpoeder
  • zout
  • 1 kopje rijst
  • 20 gr koriander fijngehakt
  • peper
  • ½ el olijfolie extra vergine
  • 1 citroen
  • 200 gr gemengde sla
  • 4 el mayonaise (of vervang de helft voor yoghurt)
  • 2 el rijstazijn
  • 2 avocado's in dunne plakken
  • 3 tomaten zonder zaadjes, in blokjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Kook de rijst volgens de verpakking en meng de gehakte koriander, een ½ el olijfolie en het sap van een ½ citroen erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de kipfilets in dikke repen en wrijf in met de olie, het paprikapoeder, knoflookpoeder, chilipoeder en zout (of gebruik je favoriete kipkruiden). Schroei de kip rondom dicht in een hete koekenpan en zet de kip met pan en al 5 à 10 minuten in de oven tot ze net gaar zijn. Laat je ze rusten in aluminiumfolie tot je gaat serveren.
  • Maak ondertussen de saladedressing door de mayonaise met 2 el citroensap, 2 el rijstazijn en wat zout te mengen. Meng dit met de sla.
  • Serveer de rijst, sla en kip in een kom. Snijd de kip in stukjes en leg daarbij wat tomatenblokjes en avocado. Serveer met een schijfje citroen voor de liefhebber.
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: Bowl, Lente, Rijst, Zomer