Ga terug

Gebakken rijst met spitskool en pinda-kokossaus

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 55 min

Ingrediënten

  • 1 kopje rijst
  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 rode paprika in dunne reepjes
  • 1 rode peper fijngehakt
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 4 el pindakaas
  • 250 ml kokosmelk
  • 2 el suiker
  • 500 gr spitskool fijngesneden
  • 2 el 'love your chick' specerijenmix van Green Gypsy Spices
  • el sojasaus
  • 10 takjes koriander fijngehakt
  • 3 el cashewnoten of pinda's ongezouten
  • 1 limoen in partjes
  • 1 komkommer in dunne schuine plakken

Instructies

  • Kook de rijst volgens het pak en laat goed uitlekken.
  • Verhit de zonnebloemolie in een wok en fruit hierin de ui, paprika, rode peper en knoflook aan.
  • Verwarm in een steelpannetje ondertussen de pindakaas, kokosmelk en de suiker totdat het een gladde saus is. Haal dan van het vuur.
  • Voeg de rijst aan de ui, paprika, rode peper en knoflook toe en bak dit zo’n 5 minuten mee op hoog vuur. Onder goed roeren bak je dit lichtbruin.
  • Voeg de spitskool toe en roerbak deze 3 minuten mee. Voeg de laatste minuut de specerijenmix en noten toe en breng op smaak met de sojasaus.
  • Bestrooi met wat koriander. Serveer met de pinda-kokossaus een limoenpartje en wat dun gesneden komkommer.

Notities

  • Om perfect gebakken rijst te maken is het beter om de rijst een dag (of een paar uur) van te voren te maken. De rijst 'plakt' dan wat minder tijdens het opbakken. 
  • Wil je specerijenmix 'Love Your Chick' van Green Gypsy Spices gebruiken? Bestel deze dan hier.
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Oosters
Trefwoord: Makkelijk, Rijst