Ga terug

Kokosijs met Nutella met 4 ingrediënten

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 3 uur
Opstijven vriezer 3 uur
Totale tijd 6 uur 10 min

Benodigdheden

  • mengkom
  • garde
  • bakje wat in de vriezer mag
  • spatel

Ingrediënten

  • 400 ml kokosmelk (1 blik)
  • 400 ml gecondenseerde melk (1 blik)
  • ½ tl zout
  • 3 el Nutella
  • chocoladekoekje(s) (optioneel)

Instructies

  • Meng de kokosmelk, gecondenseerde melk en zout in de mengkom en roer dit door met de garde tot het een glad mengsel is.
  • Schenk het mengsel in het bakje, doe de deksel erop en zet dit in de vriezer.
  • Gedurende 3 uur haal je elk half uur het bakje uit de vriezer om het mengsel kort om te scheppen. De laatste twee keer mag je er 2 eetlepels Nutella doorheen mengen, voordat je gaat omscheppen. Zo marmert de chocoladepasta er een beetje doorheen.
  • Voordat je het voor de laatste keer terugzet, druip je de laatste el. Nutella over de bovenkant heen en zet het bakje weer afgedekt in de vriezer terug voor minstens 3 uur.
  • Verkruimel voor serveren een chocoladekoekje en maak een bergje hiervan op een bordje.
  • Leg hierop 2 bolletjes van het ijs met daarop een koekje. Strooi er nog een klein beetje cacao overheen om het af te maken en eet smakelijk!

Notities

Heb je een ijsmachine, dan kun je het sneller laten opstijven. Wanneer het ijs is gedraaid, schenk je het ijsmengsel in het bakje en voeg je er de Nutella aan toe. Roer in 3 schepjes de Nutella er voorzichtig doorheen, zodat de pasta marmert in het ijs. Laat dit minstens 3 uur opstijven in de vriezer.
Gang: Nagerecht
Trefwoord: IJs, Makkelijk