Ga terug

Hartige popcorn met paprika en basilicum

Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 5 min
Totale tijd 10 min

Benodigdheden

  • grote pan met dikke bodem en deksel

Ingrediënten

Hartige popcorn met paprika

  • 1 el zonnebloemolie
  • 50 gr pofmais
  • ½ tl gerookt paprikapoeder
  • snuf zout

Hartige popcorn met basilicum

  • 1 el zonnebloemolie
  • 50 gr pofmais
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • snuf zout

Instructies

Hartige popcorn met paprika

  • Zet de pan op het vuur met de olie. Bestrooi de bodem met de maïskorrels. Zorg dat elke korrel de bodem raakt. Leg de deksel erop en bak de popcorn op middelhoog vuur.
  • Wacht tot je de eerste plofjes uit de pan hoort komen. Schud tussendoor een paar keer de pan. Wanneer je bij het schudden bijna geen korrels meer hoort rollen, zijn bijna alle korrels geploft. Haal van het vuur af en laat de pan nog even een minuut rusten met de deksel erop.
  • Voeg zout en het gerookte paprikapoeder toe en schud dit even goed door elkaar.

Hartige popcorn met basilicum

  • Zet de pan op het vuur met de olie. Bestrooi de bodem met de maïskorrels. Zorg dat elke korrel de bodem raakt. Leg de deksel erop en bak de popcorn op middelhoog vuur.
  • Wacht tot je de eerste plofjes uit de pan hoort komen. Schud tussendoor een paar keer de pan. Wanneer je bij het schudden bijna geen korrels meer hoort rollen, zijn bijna alle korrels geploft. Haal van het vuur af en laat de pan nog even een minuut rusten met de deksel erop.
  • Voeg zout en de gedroogde basilicum toe en schud dit even goed door elkaar.

Notities

Wil je liever een zoete variant maken? Be my guest en bekijk dit recept van Eef kookt Zo eens om popcorn met karamel te maken.
Gang: Tussendoortje
Trefwoord: Snack