Ga terug

Salade met appel, gekaramelliseerde walnoten en cranberry's

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 20 min
Totale tijd 20 min

Ingrediënten

  • 1 el balsamico
  • el honing
  • 1 tl mosterd
  • 3 el olijfolie extra vergine
  • peper
  • 100 gr walnoten ongezouten
  • 2 appels (Jonagold) zonder klokhuis, in plakjes
  • 1 limoen alleeen het sap
  • 150 gr bladsla
  • 125 gr feta verkruimeld
  • 1 bosui in dunne ringetjes
  • 3 el gedroogde cranberry's

Instructies

  • Maak de dressing door de balsamico, 1 theelepel honing, olijfolie en de mosterd door elkaar te mixen. Breng op smaak met wat gemalen peper.
  • Rooster de walnoten in een koekenpan. Op het eind mogen de 2 eetlepels honing erbij en kan het direct van het vuur. Roer even goed door en laat op een bakpapiertje afkoelen. Hak de walnoten dan grof.
  • Meng de helft van de dressing met de sla en verdeel over de borden. Verdeel de appelschijfjes over de borden en bestrooi de borden met de feta, bosui en cranberry’s.
  • Maak de borden af met de walnoten en nog wat van de dressing.

Notities

Varieer lekker met dit recept en vervang de appel eens voor peer of vervang de cranberry's voor frisse granaatappelpitjes. 
Gang: Salade
Trefwoord: Lente, Makkelijk, Zomer