Ga terug

Perenflapjes met kaneelsuiker

Porties 8 stuks
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 30 min

Ingrediënten

  • 4 blaadjes bladerdeeg ontdooid
  • 1 peer geschild en in hele kleine blokjes
  • 1 el vanillesuiker
  • 1 tl kaneel
  • 1 ei
  • poedersuiker als garnering

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 225˚C.
  • Snijd de bladerdeegvelletjes diagonaal door, zodat je 8 driehoeken krijgt.
  • Meng de suiker met de kaneel, maar hou ⅓ apart voor later. Meng de perenblokjes met ⅔ van de kaneelsuiker. Laat 5 minuten staan. Laat de perenblokjes even uitlekken, de vulling voor de flapjes mag niet te nat zijn.
  • Schep 1 eetlepel op een driehoekje bladerdeeg en vouw deze dicht. Druk de randen goed aan met een vork. Herhaal dit met de andere velletjes tot ze allemaal zijn gevuld.
  • Klop het ei los en bestrijk de flapjes met een laagje ei. Strooi er dan de resterende kaneelsuiker overheen. Prik een gaatje bovenin de flapjes, zodat eventueel stoom kan ontsnappen. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak ze in 20 minuten (of tot ze knapperig bruin zijn) in de oven.
  • Laat 5 minuten afkoelen en bestrooi vlak voor serveren met wat poedersuiker.

Notities

Serveer direct als ze nog warm zijn. Eet je ze later op? Warm ze dan 5 à 10 minuten op in een voorverwarmde oven van 180˚C.
Gang: Nagerecht
Trefwoord: Bakken, Feest, Zoet