Verwarm de oven voor op 200˚C.
Meng de zoete aardappelschijfjes met olie en breng op smaak met peper en zout. Leg de plakjes naast elkaar op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak ze zo'n 15 minuten in de oven of totdat de randjes knapperig beginnen te worden.
Meng cayennepeper, kurkuma, gemberpoeder, knoflookpoeder, kaneel, korianderzaad, nootmuskaat, gerookt paprikapoeder met wat peper en zout. Voeg 2 eetlepels olijfolie toe en meng dit alles door de kalkoen heen.
Bak de kalkoen snel rondom gaar in een hete koekenpan.
Haal de zoete aardappelschijfjes uit de oven en verdeel deze in een ingevette ovenschaal. Leg daar bovenop de kalkoenblokjes en bestrooi met de geraspte kaas naar wens. Zet terug in de oven en zet de bovengrill aan tot het knapperig goudbruin is geworden. Haal de ovenschaal uit de oven. Leg bovenop de kalkoen een flinke hoeveelheid sla en daar bovenop de tomaat en komkommer. Maak de yoghurtsaus door peper, zout en de knoflook te mengen.
Serveer de kapsalon met de yoghurtsaus.