Ga terug

Worteltagliatelle met Parmezaan en citroenolie

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min

Ingrediƫnten

  • 3 flinke winterwortels
  • 1 grote rode ui
  • 12 cherrytomaatjes
  • platte peterselie
  • 4 el citroensap
  • 8 el olijfolie extra vergine
  • 250 gr verse tagliatelle
  • peper en zout

Instructies

  • Was de wortels, tomaatjes en peterselie. Snijd de onder- en bovenkant van de wortel af. Schaaf met een dunschiller over de wortels, totdat je een hele berg wortelslierten hebt.
  • Snijd dunne ringen van de rode ui en halveer de cherrytomaatjes. Hak de peterselie fijn en zet dit met de tomaatjes apart.
  • Zet een pan op met water en een snuf zout, voor de verse pasta.
  • Verhit in een grote hapjespan 3 el olie en fruit zachtjes de rode ui aan. Na twee minuten mogen de wortelslierten erbij. Laat dit lekker even een paar minuten smoren, totdat de wortel wat zachter wordt. Als het te droog dreigt te worden doe je er twee eetlepels water bij.
  • Meng het citroensap met de extra vergine olijfolie en breng op smaak met wat peper. Zet dit klaar voor als de wortel gaar is.
  • Kook nu de verse pasta. Kook dit volgens het recept.
  • Doe de tomaatjes bij de wortel en ui en giet de pasta af. Voeg de pasta toe aan de wortel, ui en tomaatjes. Schep dit goed om, tot de wortel met de tagliatelle is vermengd.
  • Het vuur mag nu uit. Schenk op het laatst de citroenolie bij de worteltagliatelle en roer even door.
  • Rasp voor het uitserveren flink wat Parmezaanse kaas over de worteltagliatelle en maak af met wat blaadjes peterselie.
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Vegetarisch