Verwarm de oven voor op 225˚C.
Zet een ovenschaal klaar en vet in met 2 eetlepels olie. Leg de aardappels hierin en bestrooi met peper en zout. Bak deze 35 minuten in de oven.
Karamelliseer ondertussen in een koekenpan de ui met 1 eetlepel olie en de suiker tot ze zacht en stroperig zijn. Doe dit in 10 minuten op laag vuur. Als het droogbakt, voeg je 1 eetlepel water toe.
Haal de aardappels uit de oven laat ze iets afkoelen. Snijd ze dan door de helft en leg ze met de snijkant naar boven en in de ovenschaal.
Leg op de ene helft van de aardappels wat geraspte kaas met daarbovenop wat van de ui.
Leg op de andere helft wat tomaat. Zet de schaal terug in de oven en bak nog 15 minuten.
Serveer op een grote schaal. Maak de aardappelbootjes, belegd met tomaten, af met de feta en bestrooi met wat van de oregano.