Ga terug

Aardappelbootjes met feestelijke topping

Porties 24 stuks
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 50 min
Totale tijd 1 uur

Ingrediënten

  • 12 kleine vastkokende aardappels in de schil gewassen en drooggedept
  • olijfolie
  • zout
  • peper
  • 5 cherrytomaten grof gehakt
  • 50 gr feta
  • 1 ui in halve ringen
  • 1 el suiker
  • geraspte kaas
  • 1 tl gedroogde oregano

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 225˚C.
  • Zet een ovenschaal klaar en vet in met 2 eetlepels olie. Leg de aardappels hierin en bestrooi met peper en zout. Bak deze 35 minuten in de oven.
  • Karamelliseer ondertussen in een koekenpan de ui met 1 eetlepel olie en de suiker tot ze zacht en stroperig zijn. Doe dit in 10 minuten op laag vuur. Als het droogbakt, voeg je 1 eetlepel water toe.
  • Haal de aardappels uit de oven laat ze iets afkoelen. Snijd ze dan door de helft en leg ze met de snijkant naar boven en in de ovenschaal.
  • Leg op de ene helft van de aardappels wat geraspte kaas met daarbovenop wat van de ui.
  • Leg op de andere helft wat tomaat. Zet de schaal terug in de oven en bak nog 15 minuten.
  • Serveer op een grote schaal. Maak de aardappelbootjes, belegd met tomaten, af met de feta en bestrooi met wat van de oregano.

Notities

Extra tips om je aardappelbootjes mee te beleggen:

  • Beleg met geraspte cheddar en zet deze even onder de grill. Wanneer deze bruin knapperig is mogen ze eruit. Maak af met wat vers gemaakte guacamole, tomatensalsa en steek er een stukje nacho chips in.
  • Schep de aardappeltjes een beetje leeg en leg in de holtes gehakte tomaten met daar bovenop een beetje mozzarella. Maak af met een plakje chorizo. Bak nog 15 minuten in de oven, totdat de mozzarella zacht is geworden.
  • Meng wat ontdooide, uitgelekte gehakte spinazie met roomkaas, fijngehakte knoflook, zout en peper en smeer op de aardappeltjes. Zet 15 minuten in de oven. Maak af met wat citroenrasp en gehakte bieslook.
Gang: Borrelhapje
Trefwoord: Aardappel, Feest, Snack