Leg ondertussen de pompoen, ui en knoflooktenen in grove stukken op een bakplaat. Besprenkel deze met olie en bestrooi met peper, zout, nootmuskaat, tijm en rozemarijn. Meng dit goed door elkaar en spreid uit tot alles in 1 laag ligt. Rooster dit 30 minuten in de oven.
Bak ondertussen de ‘Nduja* even licht aan in een pan met 1 el olie. Als dit is gesmolten, doe je de preiringen in de pan. Bak even zachtjes aan totdat het wat zachter begint te worden. *Heb je geen ‘Nduja? Gebruik dan een fijngehakt Spaanse peper en bak dit tegelijk met de prei een paar minuutjes aan in de olie. Haal de ovenschaal uit de oven (laat de oven aan, deze ga je zo weer gebruiken).
Pureer de pompoen samen met het ei, eidooier, slagroom en Parmezaanse kaas. Pureer het niet te fijn, er mag nog wat structuur in zitten. Proef en breng op smaak met zout en peper. Meng de gebakken prei, grof gehakte peterselie en bieslook er doorheen en roer even goed door.
Bestrooi de voorgebakken taartvorm met het paneermeel en stort daar bovenop het mengsel. Bak dit ongeveer 45 minuten in de oven. Het is klaar als er een mooi bruin korstje op zit en het deeg goudbruin gekleurd is.
Serveer een flinke punt van de quiche en bestrooi met nog wat extra peterselie en bieslook.