Ga terug

Doperwtensoep met grove mosterd en bosui

Porties 1 liter
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 35 min

Ingrediënten

  • ml groente krachtbouillon
  • 1 l water
  • 500 gr doperwten
  • 2 sjalotten grofgehakt
  • ½ courgette grofgehakt
  • 2 el grove mosterd
  • 1 bosuitje in dunne ringen
  • 2 el pompoenpitten
  • 4 el Griekse yoghurt

Instructies

  • Doe de bouillon met het water in een soeppan en voeg de doperwten toe en breng aan de kook.
  • Wanneer het kookt, voeg je de sjalotten en courgette toe aan de soep. Laat dit zo’n 25 minuten zachtjes pruttelen.
  • Mix de soep glad met een staafmixer of in de blender. Voeg op het laatst de mosterd toe en mix nog een keer goed door.
  • Schep de soep in een ruime kom en maak af met een lepeltje yoghurt. Strooi er op het laatst de bosui en pompoenpitten overheen.

Notities

Lekker met vers gemaakte knoflookbroodjes of croutons gemaakt van oud brood.
Gang: Lunch, Soep
Trefwoord: Doperwten, Makkelijk