Ga terug

Hartige spinaziemuffins met kerrie en kaas

Porties 14 stuks
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 35 min

Ingrediënten

  • 75 gr babyspinazie
  • ½ courgette in blokjes
  • 50 gr doperwten ontdooid
  • 1 winterwortel geraspt
  • ½ rode paprika in kleine blokjes
  • 100 gr oude kaas geraspt
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl kerriepoeder
  • 50 ml melk
  • 3 eieren
  • zout
  • peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Doe de melk, eieren, spinazie en courgette in een blender en mix dit glad.
  • Meng in een mengkom de bloem, peper, zout en het spinaziemengsel tot een beslag. Roer hier de wortel, paprika, doperwten en 80 gram van de kaas doorheen.
  • Vet 14 muffin vormpjes in en schep deze tot ¾ vol met het beslag. Top ze af met de resterende kaas.
  • Bak 25 minuten in de oven.
  • Eet ze warm of stop ze de volgende dag in de lunchtrommel.
Gang: Borrelhapje
Trefwoord: Feest, Snack