Ga terug

Griekse couscoussalade

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 30 min

Ingredi├źnten

  • 1 rode ui fijngesnipperd
  • 1 gele paprika in kleine blokjes
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 2 takjes tijm alleen de blaadjes
  • 80 gr groene olijven zonder pit
  • 75 gr feta
  • 200 gr couscous
  • 340 ml groentebouillon
  • 3 takjes bladpeterselie
  • 1 citroen
  • 2 el pijnboompitten geroosterd
  • olijfolie

Instructies

  • Fruit de ui, knoflook en paprika zachtjes aan in 2 el olijfolie en voeg de tijm toe. Wanneer de ui glazig is geworden mag het van het vuur. Bewaar dit voor later.
  • Hak de feta en olijven grof en meng dit door elkaar.
  • Bereid de couscous volgens het pak en gebruik de bouillon die je aan de kook hebt gebracht. Heb je net te weinig bouillon? Vul het dan aan met wat gekookt water toe.
  • Roer de couscous met een vork los en voeg hier het uienmengsel en de olijven-fetamix toe.
  • Roer het citroensap van ┬╝ citroen en de pijboompitten luchtig door de couscous. Hak de peterselie fijn en bestrooi de salade hiermee.
  • Serveer in een kommetje met eventueel een extra partje citroen.
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken: Grieks
Trefwoord: Couscous, Vegetarisch