Ga terug

Mexicaanse tortizza's met pompoenhummus en pittige salsa

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min

Ingrediënten

  • 4 tortillawraps medium formaat
  • 300 gr gehakt
  • 1 pot Mexicaanse bonenmix van HAK
  • 100 gr gemengde sla
  • 200 gr pompoenhummus
  • 1 rode ui fijngesnipperd
  • 2 tomaten zonder vruchtvlees, in blokjes
  • ½ rode peper fijngehakt
  • 1 avocado in kleine blokjes
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • ½ tl kurkuma
  • zout
  • peper
  • geraspte kaas naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200˚C.
  • Bak het gehakt rul met het gerookt paprikapoeder, kurkuma en breng op smaak met peper en zout. Voeg de bonenmix toe en warm even mee.
  • Meng de blokjes tomaat, rode peper, rode ui, avocado en komkommer tot een salsa.
  • Grill, voor je aan tafel gaat, de tortilla’s een paar minuten in de oven op 200˚C. Wacht totdat deze opbollen en lichtbruin en knapperig worden. Dan mogen ze eruit.
  • Smeer wat van de pompoenhummus op de tortilla. Leg daaroverheen een hand sla. Daar bovenop schep je twee eetlepels gehakt en als finishing touch wat van de pittige salsa.
  • Bestrooi als laatste de tortizza met wat geraspte kaas.
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: Makkelijk, Wraps